detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
10.01.2024 15:20
Повідомлення про закриття всіх виїздів з Києва для проведення мобілізації — російський фейк
Повідомлення про закриття всіх виїздів з Києва для проведення мобілізації — російський фейк
Закриття мосту повʼязане зі стартом капітального ремонту на ділянці Київ — Вишгород — Десна — Чернігів, а не мобілізацією.

Російські анонімні телеграм-канали поширюють інформацію про те, що нібито столична влада закриває всі виїзди з міста, щоб почати «масово призивати всіх чоловіків». На це звернули увагу в Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Як доказ ворожі ресурси наводять повідомлення Служби відновлення і розвитку інфраструктури в Київській області про закриття мосту через канал у Вишгороді

«Насправді поширювана рашистами інформація не відповідає дійсності. Закриття мосту повʼязане зі стартом його капітального ремонту на дорозі Р-69 Київ — Вишгород — Десна — Чернігів, а не через масову мобілізацію», — стверджують у ЦПД.

У центрі наголошують: поширюючи такі маніпулятивні та неправдиві повідомлення, росіяни намагаються посіяти паніку в українському суспільстві.

Раніше у фейсбуці поширювали фейкове відео з телеведучою Оксаною Соколовою, яка нібито в ефірі розповідала про так звані «мобілізаційні блокпости по всій Україні».

Також ЦПД попереджав про серію замовних матеріалів в іноземних медіа з дискредитацією керівництва України та про збільшення кількості фейкових телеграм-каналів нібито українських батальйонів і бригад.

Фото: КМДА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY