detector.media
Андрій Богданович
10.01.2024 00:51
В Еквадорі озброєні люди увірвалися в студію телеканалу ТС міста Гуаякіль
В Еквадорі озброєні люди увірвалися в студію телеканалу ТС міста Гуаякіль
Національна поліція Еквадору заявила про арешт нападників на телеканал.

Напад відбувся у прямому етері програми новин TC, як повідомляють CNN і еквадорський UHN Plus.

Люди в масках, балаклавах і мотоциклетних шоломах наводили на медійників зброю і погрожували вибухівкою. Також було чути постріли та прохання не стріляти. Нападники змусили співробітників лягти на підлогу і просити про допомогу.

Президент Еквадору Даніель Нобоа одразу після нападу на телеканал оголосив про «внутрішній збройний конфлікт» у країні, наказавши силам безпеки «нейтралізувати» злочинців. А місцеві ЗМІ написали про напади на лікарню Мальдонадо та університет Гуаякіля.

За інформацією CNN, Національна поліція Еквадору повідомила, що «спецназ» відреагував на напад і заарештував кількох нападників. Також поліція заявила, що телевізійників евакуювали, та опублікувала фотографії кількох людей обличчям вниз із зав’язаними за спиною руками.

Країну сколихнула хвиля насилля, вибухів, нападів, викрадень поліцейських і тюремних заворушень після втечі лідера найбільшого злочинного угруповання Адольфо «Фіто» Масіаса із в'язниці в Гуаякілі. Президент Нобоа в понеділок оголосив надзвичайний стан в Еквадорі та назвав злочинців «терористичними організаціями і воюючими недержавними суб'єктами». Для придушення заворушень армії Еквадору віддано наказ про мобілізацію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY