detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
09.01.2024 21:35
Прощання з поетом і військовим Максимом Кривцовим пройде 11 січня в Києві та 12 січня в Рівному
Прощання з поетом і військовим Максимом Кривцовим пройде 11 січня в Києві та 12 січня в Рівному
У Києві прощання відбудеться 11 січня о 12:00 у Михайлівському соборі. У Рівному — рідному місті загиблого Героя — орієнтовно о 10:00 12 січня на майдані Незалежності.

Прощання з поетом і військовим Максимом Кривцовим пройде  11 січня в Києві, в Михайлівському Золотоверхому соборі, та 12 січня в його рідному місті Рівне, на майдані Незалежності. Про це в соцмережі Х   повідомили друзі загиблого Героя. 

У Києві прощання пройде о 12:00 11 січня в Михайлівському соборі.

У Рівному — орієнтовно о 10:00 12 січня на майдані Незалежності.

Максим Кривцов. Фото з допису в Х друзів загиблого Героя.

Поет, захисник України Максим Кривцов із позивним «Далі», який є автором книги «Вірші з бійниці»визнаної однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією Українського ПЕН, 7 січня 2024 року загинув на війні.

Максим Кривцов пішов на війну добровольцем у 2014 році. Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС й у Veteran Hub. Після повномасштабного вторгнення росіян у 2022-му повернувся на фронт. Продовжував писати вірші та прозу. Мав незавершений роман.

Його поезія  звучала у межах проєкту радіо «Промінь» «День, якого не повинно бути».

Після загибелі поета українці розкупили весь наклад збірки «Вірші з бійниці». 

Видавництво "Наш формат", у якому вийшла збірка Максима, оголосило, що випустить її новий наклад. А кошти, виручені від продажу теперішнього та майбутніх накладів книжки, порівну перераховуватиме родині Максима Кривцова та громадській організації «Реформація» на просвітницькі книжкові проєкти для військових. 

У видавництві зазначили, що всі витрати, пов’язані з друком і розповсюдженням видання, воно оплачуватиме власним коштом. За словами виконавчої директорки «Нашого формату» Анастасії Нікітіної, наклад книжки становив 1500 примірників, її отримали з друку 22 грудня 2023 року. Близько 400 примірників видавництво відправило передзамовникам, а решту накладу читачі розкупили після новини про загибель Максима Кривцова. Другий наклад збірки очікують у середині лютого.

Пам’ять про Максима збережеться в його віршах, наголосили в «Нашому форматі» і запропонували: усі, хто бажає прочитати те, про що писав «Далі», мають змогу передзамовити новий наклад збірки «Вірші з бійниці» за цим посиланням

Фото: Максим Кривцов

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY