detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
08.01.2024 18:15
Одного з інформаторів проросійського блогера Сергія Лебедєва засудили до дев'яти років ув'язнення
Одного з інформаторів проросійського блогера Сергія Лебедєва засудили до дев'яти років ув'язнення
Мешканець Миколаєва намагався виявити місця тимчасового базування штабів ЗСУ та основні маршрути пересування, а також здійснював дорозвідку ворожих «прильотів», щоб окупанти могли корегувати повторні ракетні удари по місцевій інфраструктурі.

Ще один інформатор прокремлівського блогера Сергія Лебедєва (псевдонім «Лохматий») отримав дев'ять років позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, російська ФСБ залучила 33-річного мешканця Миколаєва до співпраці одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ, оскільки той неодноразово підтримував окупантів у прокремлівських телеграм-каналах.

Чоловік намагався виявити місця тимчасового базування штабів ЗСУ та основні маршрути пересування, а також здійснював дорозвідку ворожих «прильотів», щоб окупанти могли корегувати повторні удари по місцевій інфраструктурі.

Ворожого інформатора визнали винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, за даними правоохоронців, «позаштатний кореспондент» московського інформагентства «РИА Новости» Сергій Лебедєв, відомий за псевдонімом «Лохматий», працює на російську спецслужбу і переховується в тимчасово окупованому Донецьку. У червні цього року СБУ викрила його на розвідувально-підривній діяльності проти України і повідомила про підозру в державній зраді.

За вказівкою ФСБ «Лохматий» дистанційно створив на території Миколаївщини власну агентуру. Серед підписників свого телеграм-каналу він завербував 13 мешканців цього регіону.

Наразі суд виніс уже шість вироків щодо учасників цієї агентурної мережі ФСБ. Завдяки СБУ ще п’ятеро зловмисників отримали від 8 до 15 років тюремного ув’язнення.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY