detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
08.01.2024 12:06
У Росії знайшли мертвим журналіста
У Росії знайшли мертвим журналіста
Олександр Рибін раніше був позаштатним автором пропагандистського порталу «Лента.ру», а згодом — постійним автором лівого напівопозиційного видання «Рабкор». Його матеріали були присвячені подіям на Близькому Сході та в Африці, а також подорожам.

У Ростовській області Росії знайшли мертвим журналіста та постійного автора онлайн-журналу «Рабкор» Олександра Рибіна. Про це редакції журналу повідомили друг і мати Рибіна, передає Meduza.

За їхніми словами, тіло журналіста знайшли біля траси в районі міста Шахти. Причина смерті встановлюється.

Олександр Рибін — етнограф, мандрівник, журналіст і політичний оглядач, який співпрацював з різними російськими виданнями. Регулярно з'являвся в ефірах «Рабкора», присвячених політичній ситуації в Росії та інших країнах.

Рибін довгий час був позаштатним автором пропагандистського порталу «Лента.ру». Його матеріали були присвячені подіям на Близькому Сході та в Африці, а також подорожам.

Останнім часом Рибін був постійним автором видання «Рабкор» лівого соціолога та колишнього радянського дисидента Бориса Кагарлицького (останній у 2014-му підтримав анексію Криму та окупацію частини сходу України, але у 2022-му засудив повномасштабне вторгнення, через що його оголосили в Росії «іноагентом», включили до списку «терористів та екстремістів» та ненадовго арештовували).

Фото: Олександр Рибін / «Рабкор», телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY