detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
08.01.2024 09:21
«Золотий глобус» оголосив переможців 2024 року
«Золотий глобус» оголосив переможців 2024 року
Цьогоріч нагороди вручали у 27 категоріях. До традиційного списку додали ще дві номінації — за найкращу роботу в жанрі стендап-комедії на телебаченні і за кінематографічні та касові досягнення.

У ніч на 8 січня в Лос-Анджелесі відбулася 81-ша церемонія вручення премії «Золотий глобус» Голлівудської асоціації іноземної преси. 

Головним ведучим церемонії був американський стендап-комік Джо Кой, повідомляє The Guardian, а вручали нагороди такі зірки, як Опра Вінфрі, Вілл Феррелл, Бен Аффлек, Америка Феррара, Мішель Єо, Флоренс П'ю, Наталі Портман та інші.

Цьогоріч переможців оголошували у 27 категоріях. До традиційного списку додали дві номінації — «Найкраща робота в жанрі стендап-комедії на телебаченні» та «За кінематографічні та касові досягнення». Саме за касові досягнення голлівудські кінокритики відзначили фільм Грети Гервіг «Барбі», який числився у лідерах за кількістю номінацій серед повнометражних фільмів, претендуючи на нагороду одразу в десяти категоріях. Однак тріумфу не вийшло.

У багатьох основних категоріях — «Найкраща драма», «Найкраща чоловіча роль», «Найкраща чоловіча роль другого плану», «Найкраща оригінальна музика» — відзнаки здобув фільм «Оппенгеймер» Крістофера Нолана, якому драма принесла ще й перший режисерський «Золотий глобус».

Крім «Оппенгеймера» переможцями премії стали «Бідолахи» в номінації «Комедія чи мюзикл», «Ведмідь» у номінації «Комедійний серіал» та «Спадкоємці» в номінації «Драматичний серіал».

Найкращим фільмом іноземною мовою стала «Анатомія падіння», лідером серед анімаційних фільмів — «Як ти живеш?». Кращим актором драматичного телесеріалу обрали Кірана Калкіна за роль у мінісеріалі «Спадкоємці». Джеремі Аллен Вайт отримав «Золотий глобус» у номінації «Найкращий актор у комедійному серіалі» за гру у «Ведмеді».

Переможці «Золотого глобуса» 2024:

Кінопремію «Золотий глобус» (Golden Globe) з 1944 року присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси за повнометражні кінострічки, а також серіали і телевізійні фільми. Нагородження відбувається за результатами голосування провідних журналістів, які спеціалізуються на тематиці Голлівуду. Церемонія проходить на початку року й символічно відкоиває сезон кінонагород. Інша престижна кіновідзнака — премія Американської кіноакадемії  «Оскар» — його завершує.

Торік найкращим повнометражним драматичним фільмом було визнано «Фабельмани» Стівена Спілберга. Кейт Бланшетт отримала «Золотий глобус» за найкращу жіночу роль у фільмі «Тар». А Остін Батлер став володарем премії за найкращу чоловічу роль у фільмі «Елвіс». Найкращим телесеріалом було визнано «Будинок дракона» — приквел «Гри престолів».

До учасників минулорічної церемонії «Золотого глобусу» пролунало і відеозвернення Президента України Володимира Зеленського, якого представив актор Шон Пенн. Зеленський нагадав, що «Золоті глобуси» почали вручати під час Другої світової війни у 1943 році, і заявив, що битва України проти російського вторгнення символізує «боротьбу за право нового покоління дізнаватися про війну лише з кіно».

Фото: Reuters / Mike Blake

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY