detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
06.01.2024 13:49
У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови «оборонного» комітету
У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови «оборонного» комітету
5 січня Комітет ВР з питань нацбезпеки та оборони ухвалив рішення рекомендувати парламенту відкликати Безуглу з посади заступниці голови цього комітету.

У Верховній Раді з'явився проєкт постанови про відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Про це написала «Українська правда», посилаючись на відповідний документ на сайті ВР — проєкт постанови №10391.

«Керуючись положеннями статті 83 регламенту Верховної Ради, статті 7 закону "Про комітети Верховної Ради" пропонується відкликати народного депутата Безуглу Мар’яну Володимирівну з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки», — йдеться в документі.

Ініціаторами постанови є 11 нардепів, зокрема очільник «оборонного» комітету Олександр Завітневич.

За даними джерел «УП», конкретною метою даної постанови є відкликання Безуглої з посади заступниці голови комітету. Що ж до її членства в комітеті, депутати обговорюватимуть це пізніше.

Читайте також:

Як писав «Детектор медіа раніше», 5 січня стало відомо, що Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити Безуглу від посади заступниці голови комітету.

Парламентарка назвала дії своїх колег по комітету «репресіями» і повідомила, що «не збирається здаватися та піддаватися шантажу».

Мар’яна Безугла часто робить гучні заяви і дозволяє собі публічно критикувати діяльність Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Так, депутатка звинувачувала його в тому, що він не надав плану на 2024 рік, і вимагала його звільнення.

У 2022-му Безугла назвала «атакою» заяву журналістки Яніни Соколової щодо «координації» нею дій військових.

Фото: фейсбук-сторінка Мар’яни Безуглої

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY