detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
03.01.2024 17:53
Суд покарав помічника чергового з ППО, який виклав в інстаграмі фото переміщення «шахедів»
Суд покарав помічника чергового з ППО, який виклав в інстаграмі фото переміщення «шахедів»
Військовий двічі публікував в інстаграмі фотознімок з екрану геоінформаційної системи «Віраж-планшет» під час повітряної тривоги.

Малиновський районний суд Одеси визнав військовослужбовця, який опублікував знімок з геоінформаційної системи про зліт ворожих безпілотників, винним у несанкціонованому копіюванні інформації з автоматизованих систем. Таке рішення суд ухвалив 13 грудня 2023 року, повідомляє «Судовий репортер».

Обвинувачений був командиром відділення військової частини й виконував обовʼязки помічника чергового з протиповітряної оборони в Малиновському районі Одеси.

Близько 2-ї години ночі 23 липня 2023 року, під час повітряної тривоги по території України, він опублікував в інстаграмі фотознімок з екрану геоінформаційної системи «Віраж-планшет» з коментарем: «Улетели… Так что немного спокойно».

Приблизно через три години він поділився ще одним фото з екрана «Віраж-планшет» про рух «шахедів» у бік Одеси, підписавши знімок текстом: «ВНИМАНИЕ!!! Шахиды в нашу сторону!!!», а також надав розʼяснення: «Черные самолетики — это все шахиды».

На судовому засіданні чоловік не заперечував скоєного. Суд врахував його визнання провини й щире каяття.

Його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 362 Кримінального кодексу України — несанкціоноване копіювання інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, якщо це призвело до її витоку, вчинене особою, яка має право доступу до такої інформації.

Обвинуваченого засудили до одного року і шести місяців позбавлення волі, але замінили це покарання на службове обмеження на такий самий строк з відрахуванням із суми його грошового забезпечення 10% у дохід держави й забороною обіймати посади, а також використовувати систему «Віраж-планшет».

Фото ілюстративне з відкритих джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY