detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
03.01.2024 10:41
СБУ затримала в Києві ексчиновника та «політексперта», який з 2014 року перебував на прямому зв'язку з ФСБ РФ
СБУ затримала в Києві ексчиновника та «політексперта», який з 2014 року перебував на прямому зв'язку з ФСБ РФ
Затриманий також «співпрацював» із ватажком «ЛНР» Пасічником.

Контррозвідка Служби безпеки повідомила про те, що затримала в Києві агента ФСБ РФ, який у минулому перебував на державній службі. Зокрема, фігурант працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості.

За даними правоохоронців, після звільнення з державної служби у 2014 році чоловік почав позиціонувати себе як «політексперт». Він також виступав як автор видань, у яких вихваляв агресивну політику Кремля щодо України.

«З того часу він перебував на прямому зв’язку з одним із керівників 5-ї служби фсб, який координував його інформаційно-підривну діяльність проти України.

Також російський агент співпрацював з терористом Пасічником, якому надавав “експертні” рекомендації щодо посилення репресій проти українських патріотів у тимчасово окупованому Луганську», — йдеться у повідомленні Служби безпеки.

Крім цього, затриманий публікував у соцмережах дописи, в яких пропонував «приєднати» східні регіони України до складу Ростовської області.

Чоловіка затримали в його власній квартирі, задокументувавши факти злочинної діяльності російського агента.

Результати комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи підтвердили, що матеріали, які фігурант готував на замовлення російських спецслужб, спрямовані проти державної безпеки України.

Під час обшуків у ворожого колаборанта вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони і документи з доказами його підривної діяльності на користь Росії. У чоловіка також виявили «відзнаку за взаємодію» від представників РФ, а ще заборонену комуністичну та прокремлівську символіку.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває розслідування. Фігуранту загрожує до 15 років тюрми.

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, киянин, який готував ворожі удари по позиціях ЗСУ і Нацгвардії, отримав 15-річний термін ув'язнення. Він був учасником агентурної групи ФСБ, яку було знешкоджено восени минулого року. 

Служба безпеки також оголосила підозру у пособництві державі-агресору протоієрею, керівнику військового відділу «Кримської митрополії» РПЦ Дмитрові Кроткову. 

Фото: сайт СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY