detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
03.01.2024 08:20
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 січня 2024 року
День народження Степана Бандери та благодійність Віктора Пінчука.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера», Суспільного та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону протягом перших п’яти годин етеру транслювали новорічний концерт. Далі показали ранковий випуск новин телеканалу «Рада».

Народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу») говорила про законопроєкт про мобілізацію: перше тематичне засідання депутатського комітету може пройти вже 2 січня 2024 року, важливо буде вислухати зауваження представників усіх фракцій. Також гостя сказала, що на перше читання законопроєкт має потрапити у тому вигляді, який отримає найменше критики. А ще процитувала новорічне звернення Володимира Зеленського: «Або ти працюєш, або ти воюєш».

Про правила перетину кордону говорили з речником Державної прикордонної служби Андрієм Демченком. Він сказав, що правила перетину кордону й категорії, які можуть перетинати кордон, не змінювалися. Проте, зважаючи на збільшення кількості підробних документів, умови виїзду перевіряються ретельніше.

З офіцером розрахунково-аналітичного центру Дмитром Сергєєнком у гостьовій студії «1+1» обговорювали використання росіянами хімічної зброї. Він сказав, що противник використовує газові гранати зі сльозогінним газом. 

Про Степана Бандеру говорили з істориком Олександром Кучеруком. Він розповідав про народження, дитинство та життя голови Проводу ОУН-Б.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ показали сюжет з ознаками замовності про те, як телеканал ICTV2 влаштував показ власного кіно в центрі реабілітації Recovery. Згадали і що проєкт реабілітації заснувала родина Пінчуків. Нагадаємо, що ICTV, СТБ та ICTV2 входять до медіагрупи Starlight Media, яка також належить Віктору Пінчуку.


Також показали інтерв’ю з віцепрем'єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною та співачкою Наталею Могилевською.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY