detector.media
07.12.2004 14:31
Журналісти ТРК Військово-Морських Сил України "Бриз" закликали російських колег незаангажовано висвітлювати події в україні
Журналістський колектив телерадіокомпанії Військово-морських сил України "Бриз" у відкритому листі до журналістів російських ЗМІ закликав до об`єктивного, незаангажованого показу та аналізу соціально-політичних процесів, що відбуваються в Україні.

Як повідомив кореспонденту УНІАН тимчасово виконуючий обов`язки головного редактора ТРК "Бриз" капітан першого рангу Олег ЧУБУК, у прийнятому на зборах журналістського колективу листі, підписаному більш ніж 20 журналістами, наголошується: "В останні місяці у багатьох із нас серйозне занепокоєння, а часом і відчуття глибокого обурення викликає потік відверто недоброзичливих щодо українського глядача і читача матеріалів, розміщуваних на багатьох російських телеканалах і в газетах. Розуміючи небайдужість наших колег до подій в сусідній Україні, разом із тим ми не можемо не реагувати на численні спроби принизити український народ, частинкою якого ми є. Інакше як відверто недружні і абсурдні ми не можемо розцінювати коментарі багатьох російських журналістів і політологів, коли багатотисячні збори українських громадян у Києві та Донецьку, Харкові та Луганську, як і в багатьох інших містах України, які вирішили відстояти своє конституційне право, називаються "політтехнологією, натовпом, вулицею". Замість того, щоб щиро порадіти за братську Україну, де нарешті з`явилося дійсно громадянське суспільство, вони цинічним чином, з дивовижною легкістю ділять її на частини, при цьому заявляючи, що, мовляв, єдиної і згуртованої Україні вже ніколи не бувати".

За словами О.ЧУБУКА, журналісти "Бризу" закликали російських колег пам`ятати про високу відповідальність журналіста, а також до об`єктивного показу і аналізу соціально-політичних процесів, що відбуваються в нашій країні: "Маємо на це цілковите моральне право ще й тому, що на власному досвіді знаємо, якою немалою ціною вдалося досягнути миру і злагоди в нашому багатонаціональному місті-герої Севастополі. Ми добре пам`ятаємо, як політикам двох країн, місцевій владі, громадським організаціям після численних репортажів центральних російських каналів з "гарячої точки" в період розв`язання проблеми Чорноморського флоту коштувало надзвичайних зусиль переконати народи наших країн і світову громадськість, що в Севастополі нічого страшного не відбувається, що тут без проблем здійснюється спільне базування флотів двох держав, мирно вживаються один з одним представники десятків національностей, а іноземний бізнес може сміливо "мати справу" з цим дивовижно прекрасним, унікальним, квітнучим регіоном".

Колектив "Бризу" також підтримав своїх колег з Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України, окремих горе-політиків, що "рішуче засудили сепаратистські спроби".

У зв`язку з цим, як сказано в листі, "переконливо просимо наших російських колег не "підігрівати" сепаратистські настрої в Україні, дати можливість жителям усіх регіонів України самим розібратися в ситуації, що склалася, не намагатися нав`язати свою думку всьому українському народу".

У свою чергу журналісти "Бризу" зобов`язалися "і надалі розвивати нашу співпрацю як з колегами російського Чорноморського флоту, так і іншими ЗМІ України і Росії на благо народів наших братніх країн".

Інф. УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY