detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
28.12.2023 21:16
«Я працюю на цвинтарі» і «Тіні забутих предків»: фільми, які найбільше дивилися на Takflix у 2023 році
«Я працюю на цвинтарі» і «Тіні забутих предків»: фільми, які найбільше дивилися на Takflix у 2023 році
Онлайн-платформа українського кіно оприлюднила список фаворитів глядацьких переглядів за цей рік. До списку ввійшли 12 різножанрових кінострічок, які розподілили за п'ятьма категоріями: ігрове кіно, документальне, короткі метри, класика, безкоштовне кіно.

Онлайн-платформа українського кіно Takflix опублікувала в Х список найпопулярніших за результатами глядацьких переглядів фільмів 2023 року.  

До списку ввійшли 12 різножанрових кінострічок, які користувалися найбільшим глядацьким попитом. Фільми розподілено за п'ятьма категоріями: ігрове кіно, документальне, короткі метри, класика, безкоштовне кіно. 

Найпопулярнішим ігровим фільмом стала трагікомедія «Я працюю на цвинтарі» Олексія Тараненка. На другому місці —  «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча, на третьому —  його ж «Мої думки тихі». 

У доробку української кінокласики  найбільшу кількість переглядів отримали  «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Друге місце посіла стрічка «Чи вмієте ви жити?» Олександра Муратова, третє — «Пропала грамота» Бориса Івченка. 

Найбільш популярними документальними фільмами стали  «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан, «Вусатий фанк» Олександра Ковша та «Байконур. Вторгнення» Ангела Ангелова. 

Серед короткого метру лідерами за переглядами виявилися «Капітан Бровари» Едуарда Нечмоглода, «ГКЧП» Аркадія Непиталюка і «Вхід через балкон» Романа Блажана. 

З числа безкоштовних фільмів найбільше дивилися кінороботи «Я не хотіла робити фільм про війну» Надії Парфан, «Кохання» Микити Лиськова та «Кров'янку» Аркадія Непиталюка. 

Нагадаємо, перший онлайн-кінотеатр українського кіно Takflix розпочав свою роботу в тестовому режимі 31 грудня 2019 року. Платформа заснована режисеркою і продюсеркою Надією Парфан після завершення прокату її фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго». Крім цієї стрічки, першими в онлайн-кінотеатрі з'явилися фільми «Вулкан» Романа Бондарчука, «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк, «Гуцулка Ксеня» Олени Дем’яненко. 

Станом на січень 2021 року на платформі було зареєстровано понад 20 000 користувачів з України та з-за кордону. 

У червні 2022 року Takflix випустив застосунок для Android, що дає змогу дивитись українське кіно на плазмових телевізорах, смартфонах та інших мобільних пристроях. 

 

Фото: кадр з фільму «Я працюю на цвинтарі»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY