detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
27.12.2023 23:54
«Проросійська операція на польському кордоні»: на ютубі вийшов документальний фільм, у якому досліджується справжня мета блокувальників
«Проросійська операція на польському кордоні»: на ютубі вийшов документальний фільм, у якому досліджується справжня мета блокувальників
Стрічка розповідає про справжні причини, цілі — задекларовані та приховані — блокади, про вплив політичного протистояння всередині Польщі, про причини бездіяльності її попереднього уряду і про те, чому ситуацію не вдається швидко вирішити новому, про організаторів протестів та справжніх їхніх бенефіціарів.

Народний депутат України Микола Княжицький зняв документальний фільм «Проросійська операція на польському кордоні», у якому він досліджує, що насправді відбувається на західному кордоні та як розблокувати «коридор життя» для України. Про це «Детектору медіа» повідомили у «Бавовна Продакшн»

Автор фільму надає власні відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців: чому почалося блокування доріг на польсько-українському кордоні і чому зняти блокаду непросто? Як вирішити ситуацію та що повинна вже зараз зробити українська влада? 

«Микола Княжицький ретельно вивчив ситуацію, побував по обидва боки кордону, зустрівся з польськими урядовцями, звернувся із запитами до українських міністерств», — йдеться в коментарі пресслужби. 

Зазначається, що фільм розповідає про справжні причини, цілі — задекларовані та приховані блокади, про вплив політичного протистояння всередині Польщі, про причини бездіяльності її попереднього  уряду і про те, чому ситуацію не вдається швидко вирішити новому, про організаторів протестів та справжніх їхніх бенефіціарів.

«Майже 600 км кордону, який з'єднує Україну з Європою, заблокувало лише півсотні людей. За ними стоїть розгалужена мережа агентів впливу. У фільмі — про те, ким є Рафал Меклер, Януш Корвін-Мікке, Гжегож Браун та ті, кого зібрала під своїм дахом проросійська партія “Конфедерація”, якими були їх висловлювання щодо України раніше та які російські наративи вони просувають зараз», — ідеться в анотації до стрічки. 

Сам Микола Княжицький звертає увагу на те, що «справжня мета цього блокування — допомогти країні-агресорці нас знищити. Ми завжди програємо, коли поборюємо один одного, і виграє у цій ситуації завжди Росія». 

Він наголошує, що розуміння того, що йдеться про національну безпеку не лише України, а й Польщі, є далеко не у всіх у Варшаві: «Старий уряд бездіяв і передав проблему у “спадок” новому».

Автор фільму також зазначає, що нещодавній візит нового міністра закордонних справ Радослава Сікорського до України поки не змінив ситуації: напередодні Різдва розблоковано лише один пункт пропуску, де стояли фермери, натомість, блокування трьох інших пунктів  пропуску триває. 

«Після відповіді міністерства інфраструктури на мій запит я зрозумів, що в уряду немає чіткого плану дій. І за результатами своєї поїздки до Польщі офіційно звернувся до президента України і голови Верховної Ради з конкретними пропозиціями, що треба зробити Україні», — розповідає Княжицький. 

Серед його пропозицій: звернутися до президента, уряду та парламенту Польщі з поясненням, що ситуація на кордоні — це питання національної безпеки України;  провести засідання РНБО і на основі її рішень скликати спільне засідання з РНБО Польщі;  ініціювати засідання українсько-польської міжпарламентської асамблеї, щоб знайти спосіб деблокування кордону;  скликати спільне засідання комітетів закордонних справ ВР України і Республіки Польща. 

«І головне, що має зробити влада, це нарешті усвідомити, що блокування кордону — спецоперація Росії. Вона напряму підриває нашу обороноздатність», — резюмував у фільмі політик 

  

Посилання на фільм: https://www.youtube.com/watch?v=YbJh0r6wtss&list=PLrHSD00fQ82a2UGogGIqvKyL8QyRroAxz&index=1&pp=iAQB 

 Фото надане «Бавовна Продакшн»

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY