detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.12.2023 13:27
У Росії творця мультсеріалу «Масяня» Олега Куваєва оголосили у федеральний розшук
У Росії творця мультсеріалу «Масяня» Олега Куваєва оголосили у федеральний розшук
Підставою для кримінального переслідування став 169-ий епізод анімаційного серіалу.

Художника та мультиплікатора Олега Куваєва, відомого як творця серіалу «Масяня», у Росії оголосили у федеральний розшук. Про це повідомило російське видання «Вёрстка», яке виявило у базі МВС РФ відповідні дані на Куваєва.

Нагадаємо, у жовтні цього року стало відомо, що в Росії порушили кримінальну справу проти Куваєва за статтею про «публічні заклики до ведення діяльності, спрямованої проти безпеки держави». Приводом для порушення кримінальної справи нібито став ролик на ютуб-каналі мультиплікатора, у якому Масяня розповідає російським солдатам, як здатися в полон.

22 грудня 2023-го Міністерство юстиції РФ внесло Олега Куваєва до реєстру «іноземних агентів».

У березні минулого року Роскомнагляд вимагав блокувати сайт із мультсеріалом «Масяня». У серії, яка з’явилась на ютуб-каналі Куваєва, персонажі висловлювали критику на адресу російської влади, визнавали, що самі громадяни Росії дозволили відбутися війні з Україною, також демонструвалися кадри знищених російськими військами житлових будинків та інших цивільних об'єктів, поранених людей. Крім цього, у мультфільмі Масяня приносить Путіну японський короткий меч, щоб він прийняв «єдине хороше рішення в своєму житті». А наприкінці серії герої дізнаються «гарну новину», і війна, судячи з усього, закінчується. 

Сам мультиплікатор уже давно мешкає в Ізраїлі.

Читайте також:

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY