detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.12.2023 16:30
Документальну стрічку «Незавершений політ» про загиблого очільника МВС Дениса Монастирського покажуть у січні 2024 року
Документальну стрічку «Незавершений політ» про загиблого очільника МВС Дениса Монастирського покажуть у січні 2024 року
Для фільму записали близько 40 інтерв’ю з колегами, друзями та родичами Монастирського. Серед спікерів — головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, очільник ГУР Кирило Буданов, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і колишній міністр оборони Олексій Резніков.

Фільм «Незавершений політ» про колишнього очільника МВС Дениса Монастирського, який загинув у січні цього року під час аварії гелікоптера, вийде на ютубі 18 січня 2024-го. Про це повідомили у пресрелізі творці стрічки.

«Фільм присвячено дослідженню феномена ексміністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського — його ціннісних орієнтирів і пріоритетів, незвичайного стилю керівництва, реформаторських ідей, які він спромігся запустити до війни, а також жорстких, нерідко контраверсійних рішень, які той ініціював з початком повномасштабного вторгнення РФ задля оборони нашої держави», — йдеться в описі стрічки.

Як розповіли автори проєку, для фільму записали близько 40 інтерв’ю з колегами, друзями та родичами Монастирського. Серед спікерів — головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, очільник ГУР Кирило Буданов, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і колишній міністр оборони Олексій Резніков.

Над фільмом працювали «друзі та однодумці Дениса, які бачать своєю місією стимулювання суспільного запиту саме на таких політиків, як Монастирський. Зокрема, автором ідеї проєкту є співзасновник батальйону «Добробат» і радник ексміністра Ростислав Смірнов, продюсеркою — Людмила Бно-Айріян, режисером — Микола Короткий, а сценаристом — Дмитро Терновий

Фільм створено коштом дружнього краудфандингу. 

Нагадаємо, зранку 18 січня 2023 року у Броварах біля Києва неподалік будівлі дитячого садка упав гелікоптер. Унаслідок падіння загинуло 16 осіб, серед них вище керівництво Міністерства внутрішніх справ — міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Після цього Служба безпеки України відкрила провадження за фактом падіння гелікоптера у Броварах. Серед основних версій — порушення правил польоту, технічна несправність повітряного судна та умисні дії. 

Фото надали творці стрічки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY