detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.12.2023 10:20
У Росії творця мультсеріалу «Масяня» Олега Куваєва внесли до реєстру «іноагентів»
У Росії творця мультсеріалу «Масяня» Олега Куваєва внесли до реєстру «іноагентів»
До переліку також потрапили кілька російських журналістів та видань. У повідомленні Мін'юсту РФ йдеться про те, що майже всі, кого внесли до реєстру, виступали проти війни Росії проти України.

Міністерство юстиції РФ внесло до реєстру «іноземних агентів» автора мультфільму «Масяня», сценариста Олега Куваєва, передає «Радіо Свобода».

До переліку також потрапили старший науковий співробітник Берлінського центру Карнегі Олександр Баунов, журналіст Олександр Риклін, журналістка телеканалу «Дождь» Валерія Ратнікова, адвокат та співзасновник «Роскомсвободи» Саркіс Дарбінян, видання «Верстка» та «Можем объяснить», а також богослов Андрій Кураєв.

У повідомленні Мін'юсту РФ йдеться про те, що майже всі, кого внесли до реєстру «іноагентів», виступали проти війни Росії проти України.

Нагадаємо, у березні минулого року Роскомнагляд повідомив Олегу Куваєву про блокування сайту mult.ru із мультсеріалом «Масяня». 

У серії «Масяні» за 22 березня персонажі висловлюють критику російської влади, визнають, що самі громадяни Росії дозволили відбутися війні проти України, також демонструються кадри знищених російськими військами житлових будинків та інших цивільних об'єктів, поранених людей. Окрім цього, у мультфільмі Масяня приносить Путіну японський короткий меч, щоб він прийняв «єдине хороше рішення в своєму житті». А наприкінці серії герої дізнаються «гарну новину», і війна, ймовірно, закінчується.

У жовтні цього року проти автора мультфільму «Масяня» в Росії порушили кримінальну справу за статтею про «публічні заклики до ведення діяльності, спрямованої проти безпеки держави». Приводом для порушення кримінальної справи нібито став ролик на ютуб-каналі Куваєва, у якому Масяня розповідає російським солдатам про український проєкт «Хочу жить».

Фото з особистого архіву Олега Куваєва / Rus.Postimees

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY