detector.media
19.12.2023 20:06
Володимир Зеленський: «У мене робочі відносини з Валерієм Залужним»
Володимир Зеленський: «У мене робочі відносини з Валерієм Залужним»
Чіткої відповіді на питання, чи планує президент змінити головнокомандувача ЗСУ, не прозвучало.

Президент Володимир Зеленський під час пресконференції відповів на запитання, чи є між ним та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним конфлікт і чи збирається глава держави звільнити Залужного найближчим часом.

«Для чого комусь допомагати і розвивати цю тематику? Робочі у мене відносини із Залужним. Він має відповідати за результати на полі бою як головком ЗСУ. Разом із Генштабом ЗСУ. Є багато там питань. Є також командувач “Таврії” (Оперативно-стратегічне угруповання військ “Таврія” і його командувач генерал Олександр Тарнавський. — “ДМ”), який оперативним командуванням займався. Контрнаступ — це складне питання, складна історія», — прокоментував глава держави.

Він наголосив, що бути головкомом ЗСУ, як і бути президентом — «це велика честь».

«Це не тільки у ньому питання. Це питання у наших словах, у нашій риториці, діях. Нам потрібні міцні кроки і результати. Я не розвиваю будь-які складнощі в особистостях. Держава Україна — це не про особисте. Результат — кожен день. І відповідальність за цей результат», — сказав Зеленський.

На уточнювальне питання, чи збирається президент змінювати головнокомандувача ЗСУ, він відповів: «Планую працювати, чекаю від них рішень щодо мобілізації, чекаю рішень про допомогу людям на фронті. Чекаю дуже конкретних речей на полі бою. Стратегія зрозуміла. У нас є розуміння наших дій. Хочу бачити деталі. Я думаю, що це справедливо».

Як повідомляв «Детектор медіа», у вівторок, 19 грудня, президент України Володимир Зеленський провів підсумкову пресконференцію. Пресконференція тривала понад дві години, на ній зібрались близько 200 представників від майже ста медіа.

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY