detector.media
19.12.2023 17:36
На Чернігівщині побудували чотири додаткові вежі для відновлення телерадіомовлення
На Чернігівщині побудували чотири додаткові вежі для відновлення телерадіомовлення
Три з них розташовані безпосередньо у прикордонні. Восени всі телевежі підключили до MX-7.

Після повномасштабного вторгнення Росії на території Чернігівської області збудували чотири додаткові вежі для відновлення телерадіомовлення. Про це ІМІ повідомила представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко.

За її словами, ще 2022 року розпочалося будівництво і введення в дію загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Роботи проводили фахівці Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення. Повномасштабне вторгнення ускладнило процес логістики та безпеку самих фахівців.

Проте вже в червні 2023-го в Україні відбувся запуск тестового телемовлення телепрограм з наявних передавачів. Одночасно на Чернігівщині тривало зведення (на одних локаціях — підготовчі роботи, на інших — уже збір конструкцій) чотирьох додаткових телекомунікаційних веж, з них три — у прикордонні. Восени ці роботи були завершені й включені в систему мультиплекса MX-7, розповіла Сенченко.

Восени Нацрада визначила сімох переможців конкурсу на мовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі МХ-7, ще двом учасникам відмовили в ліцензії. Мережа вміщує 12 програм. До конкурсу були допущені дев’ять компаній. Рейтинговим голосуванням обрано компанії, які мовитимуть в МХ-7: «Сонце», «Ми — Україна», «Рада», «Світло», «УНІАН 2», «Віжн 2» та «Віжн 3».

Фото ілюстративне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY