detector.media
19.12.2023 10:00
20 грудня — показ документального фільму про життя українських біженців «Ласкаво просимо в Ірландію»
20 грудня — показ документального фільму про життя українських біженців «Ласкаво просимо в Ірландію»
Нині в Ірландії проживає майже 100 тисяч українських біженців. Найбільше їх у столиці та графстві Керрі – де й знімали фільм.
У середу, 20 грудня, о 18:30 у Lviv Media Hub (м. Львів, вул. Шевченка, 120Г) відбудеться показ документального фільму про життя українських біженців «Ласкаво просимо в Ірландію».

Документальна стрічка проєкту «Ти як?» від Радіо Свобода за партнерства з ірландською неурядовою організацією NEWKD розповідає про життя українських біженців в Ірландії, про схожі сторінки історії і стосунки двох народів, які познайомилися через трагічні обставини. Авторка фільму – Марія Горбань.

Про що фільм:   

Нині в Ірландії проживає майже 100 тисяч українських біженців. Найбільше їх у столиці та графстві Керрі – де й знімали фільм. Його герої розповідають про спільне проживання з людьми, які їх прихистили у власних домівках, та загалом про інтеграцію в країні. Діляться власним досвідом про місцеву медичну й освітню системи.

«Українці приносять свій досвід у нашу культуру. Це збагачує її». 

Герої-ірландці, своєю чергою, згадують про схожу історію обох народів – колонізацію, знищення мови та мільйонний голод. Саме історичні паралелі, на думку героїв документального фільму, є причиною теплого прийому українських біженців у Ірландії.

Програма показу:

Вхід вільний за попередньою реєстрацією:
https://forms.gle/8dzTchEG2H3k6tQD8

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY