detector.media
18.12.2023 21:47
У Києві відбудуться закриття Міжнародного інтернет-кінофестивалю «Star Independent» та прем'єра грузинсько-американського мультфільму «Витязь у тигровій шкурі»
У Києві відбудуться закриття Міжнародного інтернет-кінофестивалю «Star Independent» та прем'єра грузинсько-американського мультфільму «Витязь у тигровій шкурі»
Усі кошти, виручені від продажу квитків на подію, організатори направлять на потреби ЗСУ.

21 грудня у київському Будинку кіно відбудеться закриття Міжнародного інтернет-кінофестивалю «Star Independent». Під час заходу пройде церемонія нагородження українських переможців фестивалю, а також прем'єра грузинсько-американського мультфільму «Витязь у тигровій шкурі» режисера Мірзи Давітая. Про це «Детектору медіа» повідомила організаторка події та осередку «Кіноспільнота», президентка ГО «Перезавантаження» Наталя Соболєва

Міжнародний інтернет-кінофестиваль «Star Independent» проводиться з 15 по 19 грудня у Маямі. Його закриття та нагородження переможців відбудеться в Нью-Йорку водночас із київською подією. 

«Star Independent» проводять уже вдев’яте, цьогоріч більше половини конкурсних робіт у восьми номінаціях представлені українськими кінематографістами або проєктами, спільними з Україною. Їх оцінює міжнародне журі під головуванням оскароносного режисера, сценариста та продюсера українського походження Вадима Перельмана. 

Українськими переможцями в декількох номінаціях цьогоріч стали: 

«Фестиваль розпочався показом "Довбуша" в одному з престижних кінотеатрів Маямі, а завершиться у Києві показом мультфільму Мірзи Давітаї. Символічно, що головні герої українського фільму “Довбуш” та грузинського “Витязь у тигровій шкурі” — це, в широкому смислі слова, народні герої, які представляють свою культуру та її цінності», — каже Наталя Соболєва.  

Анімаційний фільм «Витязь у тигровій шкурі» — перша екранізація відомої середньовічної поеми Шота Руставелі. Режисер стрічки Мірза Давітая вже вісім років живе у США, але продовжує розповідати про унікальну стародавню культуру свого рідного грузинського народу, вважаючи це своєю місією. Фільм створений з використанням експериментального підходу — поєднання ротоскопа і традиційних методів 2D і 3D-анімації. До цього Мірза був продюсером, автором сценарію та режисером ігрових фільмів, які він знімав разом з Енді Гарсіа, Велом Кілмером, Шарлоттою Генсбур та Мішелем Хазанавічюсом. 

Організатори Міжнародного інтернет-кінофестивалю «Star Independent» в Україні — осередок «Кіноспільнота» та громадська організація «Перезавантаження». 

Усі кошти, виручені від продажу квитків на церемонію закриття фестивалю та прем’єру «Витязя у тигровій шкурі», підуть на потреби ЗСУ. 

 Фото: Вадим Перельман / з відкритих джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY