detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
18.12.2023 18:37
Комунальний телеканал Миколаєва планує реформуватися в некомерційний та просить з бюджету майже 13 млн гривень
Комунальний телеканал Миколаєва планує реформуватися в некомерційний та просить з бюджету майже 13 млн гривень
Сесія Миколаївської міської ради, на якій розглянуть ці питання, а також затвердять бюджет міста на наступний рік, відбудеться 25 грудня.

Комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Телерадіокомпанія "МАРТ"» планує реформуватися в некомерційне в межах закону «Про медіа» та просить на своє утримання у 2024 році 12,7 мільйона гривень з бюджету міста. Про це повідомив ІМІ.

На розгляд депутатів Миколаївської міської ради винесли проєкти рішень про внесення змін та продовження дії муніципальної програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери до кінця 2024 року, а також «Про збільшення розміру статутного капіталу, перейменування комунального підприємства Телерадіокомпанії "МАРТ" та затвердження Статуту в новій редакції». 

На створення і забезпечення діяльності місцевих публічних аудіовізуальних медіа відповідно до вимог закону «Про медіа» пропонується виділити підприємству 12,7 млн грн з бюджету Миколаєва у 2024 році.

Сесія міської ради, на якій розглянуть ці питання, а також затвердять бюджет міста на наступний рік, відбудеться 25 грудня.

Згідно з детальним розписом бюджету телеканалу «МАРТ», яке опублікувало місцеве видання «НикВести», підприємство зробило розрахунки з урахуванням можливого ухвалення депутатами рішення про реформування каналу з комунального підприємства (КП) в комунальне некомерційне підприємство (КНП).

Якщо таке рішення ухвалять, а також будуть внесені зміни до статуту підприємства, співробітники телеканалу утримуватимуться за кошт бюджету Миколаєва. Наразі мовник сам має себе забезпечувати.

На заробітну плату у 2024 році підприємство просить 8,3 млн грн, з яких 1,5 млн грн — нарахування ЄСВ на фонд заробітної плати, 5,3 млн грн — посадовий оклад працівників підприємства, ще 407 тис. грн — премія директора. Окрім цього, передбачені лікарняні, відпускні та гонорари за участь у створенні телепрограм.

Ще 3 млн грн з бюджету телеканал просить на комплекти звукового, світлового, сценічного обладнання для телевізійної студії і павільйону, а також телевізійного та комп’ютерного обладнання для студійно-апаратного комплексу.

Фото: Телекомпанія «МАРТ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY