detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
11.12.2023 17:51
Суспільне змінило супутник заради безпеки і перевело одну із супутникових ліцензій для «Радіоточка»
Суспільне змінило супутник заради безпеки і перевело одну із супутникових ліцензій для «Радіоточка»
Регулятор підтримав наміри компанії.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла зміни в реєстр щодо супутникового ретранслятора АТ «НСТУ». Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 11 грудня.

За словами директора з організації та розвитку мереж телерадіомовлення Суспільного Дмитра Грузинського, з метою безпеки телекомпанія переводить усі свої лінійні канали з супутника Amos 3 на Astra4. «Бо за останній період ми отримували свідчення про спроби глушіння. Ми хочемо захистити сигнали Суспільного», — сказав він.

Також компанія перевела одну з супутникових ліцензій «Українського радіо» для нової радіостанції «Радіоточка». «Ми дуже віримо у цей проєкт і хочемо його розвивати. В перспективі отримання ефірного мовлення. Тому одну з супутникових ліцензій ми переоформлюємо під "Радіоточку"», — сказав Дмитро.

Члени Нацради підтримали заяву компанії.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року Суспільне подавало нову радіостанцію на участь у конкурсі на ФМ-частоти. Однак регулятор не схвалив створення четвертої радіостанції Суспільного. На конкурс за київську частоту компанія подавалася з концепцією українського ретро та позаформатною музикою —  «Радіоточка». Для нової радіостанції планували взяти програми з «Променя» та «Культури». Натомість «Промінь» мав стати більш молодіжним, а «Культура» мала зосередитися виключно на класиці. Однак  тоді члени Нацради розкритикували цю ідею. Однак НСТУ заявила, що від намірів створити четверту радіостанцію не відмовлятиметься й шукатиме для цього можливості. 

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY