detector.media
06.12.2023 10:27
«Нічого катастрофічного»: Посолка України у США пояснила, чому Зеленський скасував онлайн-брифінг для сенаторів
«Нічого катастрофічного»: Посолка України у США пояснила, чому Зеленський скасував онлайн-брифінг для сенаторів
Виступ, за словами Маркарової, скасували, оскільки в Сенаті обговорювали не тільки питання України, а й внутрішні американські проблеми.

Посолка України у США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону пояснила, чому президент Володимир Зеленський скасував онлайн-брифінг для американських сенаторів, під час якого мав розповісти про ситуацію на фронті та потреби у зброї.

За словами Маркарової, в американському парламенті була запланована ціла низка внутрішніх брифінгів, і на одному з них мав виступити Зеленський. Однак виступ скасували, оскільки там обговорювали не тільки питання України, а й внутрішні американські проблеми.

«Нічого катастрофічного насправді не сталося. Була ідея взяти участь в одному з кількох брифінгів, якби було можливо долучитися… Однак саме тому, що на них обговорювалися не тільки питання України, а й внутрішні питання, ми сьогодні не брали таку участь», — цитує посолку «Європейська правда».

Висловився з цього приводу й міністр оборони України Рустем Умєров, який в ефірі FoxNews пояснив: «Це війна, ситуація змінюється. Але, я думаю, Зеленський вдячний і зробить це, коли буде можливо наступного разу».

Раніше повідомлялось про те, що Зеленський мав виступити перед американськими сенаторами на закритому брифінгу за допомогою захищеної відеоконференції, щоби поінформувати їх про стан війни в Україні та необхідність підтримувати Київ.

Однак напередодні лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер оголосив, що Зеленський скасував виступ перед сенаторами. За словами Шумера, «щось сталося в останню хвилину».

На фото — посолка України у США Оксана Маркарова

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY