detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.12.2023 20:45
До Держдуми РФ внесли законопроєкт, що передбачає кримінальну відповідальність за використання витоків персональних даних
До Держдуми РФ внесли законопроєкт, що передбачає кримінальну відповідальність за використання витоків персональних даних
У російському виданні «Агентство» вважають, що такий закон у разі ухвалення загрожуватиме діяльності журналістів-розслідувачів, які використовують у своїй роботі витоки баз даних.

Члени владної російської партії внесли до Держдуми РФ пакет законопроєктів, які передбачають запровадження кримінальної відповідальності за використання витоків баз персональних даних. Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на російське видання «Агентство».

В «Агентстві» вважають, що такий закон у разі ухвалення загрожуватиме діяльності журналістів-розслідувачів, які використовують у своїй роботі витоки баз даних.

Ініціатори законопроєкту пропонують карати за:

Окрім цього, російські депутати хочуть посилити покарання за витік даних. За словами одного з ініціаторів законопроєкту, воно визначатиметься обсягом самого витоку.

Так, пропонується ввести штраф від 800 тис. до 2 млн рублів для посадових осіб, а для юридичних — від 3 млн до 15 млн рублів. За повторне порушення організації штрафуватимуть у розмірі від 0,1% до 3% виручки за календарний рік, однак не менше ніж 15 млн і не більше ніж 500 млн рублів. 

Читайте також: 

Фото: ТАСС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY