detector.media
04.12.2023 18:47
ЗМІ: Блогер Мирослав Олешко міг виїхати за кордон з підробленими документами за понад 10 тисяч доларів
ЗМІ: Блогер Мирослав Олешко міг виїхати за кордон з підробленими документами за понад 10 тисяч доларів
За словами джерел журналістів у правоохоронних органах, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідка військово-лікарської комісії Приморського РТЦК і СП міста Одеси, згідно з якими Мирослава Олешка визнали непридатним до військової служби, містять низку помилок.

Блогер Мирослав Олешко міг виїхати за кордон з підробленою довідкою за понад 10 тисяч доларів. Про це з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомили журналісти ТСН.

За даними видання, після початку повномасштабного російського вторгнення блогер переїхав з Києва до Тернополя, де наприкінці квітня йому вручили повістку на медичну комісію. Він пройшов медогляд у Тернопільському ОМТЦК та отримав довідку ВЛК про придатність до військової служби.

Фото: ТСН

За даними ТСН, 13 травня 2022 року Олешко мав прийти до військкомату для відправки до лав ЗСУ, однак не з’явився до центру.

Журналісти зазначили, що блогер виїхав з України через пункт пропуску Старокозаче в Одеській області 28 серпня 2023 року. Для перетину кордону під час воєнного стану він використовував тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідки військово-лікарської комісії Приморського РТЦК і СП міста Одеси, згідно з якими його визнали непридатним до військової служби.

Фото: ТСН

Пізніше Олешко опублікував відеоролик, у якому повідомив про своє перебування в Австрії та закликав чоловіків також їхати з України, однак невдовзі це відео зникло з його ютуб-каналу.

За словами джерела з правоохоронних органів, про те, що довідка про непридатність Олешка до військової служби може бути підробленою, свідчить низка помилок у документі.

«Кутовий бланк на довідці ВЛК є штампованим, а не печатним, як у довідці. Також на посвідченні та довідці Олешка на гербовій печатці ТЦК є відповідні зірочки, яких давно немає на оригіналі печатки. Номер посвідчення № 014326/2 взагалі є недійсним, оскільки /2 не існує такої форми. Під номером 014326 значиться зовсім інша особа.

Такі документи могли бути негласно за відповідну суму у розмірі 5−8 тисяч доларів виготовлені одним з діючих або колишніх співробітників, який мав доступ до старих зразків документів та печаток», — зазначив співрозмовник журналістів.

Окрім цього, за його словами, для того, щоби внести такі довідки в реєстр «Оберіг», потрібно витратити на корупцію ще від 3 тисяч доларів.

Сам Мирослав Олешко вже відреагував на матеріал ТСН у своєму фейсбуці: «Виїхав згідно закону про перетин кордону та Конституції України. Жоден закон не забороняє українцям виїзд за кордон, окрім постанови Кабміну Зеленського, яким Президент порушує права громадян і фактично цивільних громадян тримає в полоні вже третій рік.

Але раджу краще запитати генпрокурора, чому його 18-річний син виїхав в Монако. Раджу запитати Буданова та Єрмака, чому багато мільйонерів та корупціонерів з їх дозволу виїхали за кордон. Чи відомого Гетьманцева, який спокійно на новий рік катався в Європу на святкування. І це в той час, поки Зеленський закрив громадян під замок, перетворивши Україну на Північну Корею. Ніколи, ніде в світі не закривали кордони для цивільних в країні, в якій війна. Це — злочин.

І ви як журналісти, маєте задавати запитання не простим громадянам, а владі. Яка порушує права і свободи громадян. Владі, яка зруйнувала своєю забороною тисячі родин. Владі, яка краде гроші на армії, поки народ ледь виживає без роботи з закритими кордонами».

Зазначимо, близько тижня тому Мирослав Олешко сказав в ефірі телеканалу «Київ 24», що виїхав з країни законно, оскільки з дитинства має проблеми із серцем.

Раніше СБУ повідомила про підозру блогерові Мирославу Олешку у використанні підробленого документа та перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань.

За даними правоохоронців, Олешко виїхав з України у серпні 2023 року на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії та під час свого перебування за кордоном публікує відео й дописи, в яких дискредитує призов на військову службу в ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби.

Фото: Мирослав Олешко / інстаграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY