detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
04.12.2023 11:40
Президент у вечірньому зверненні подякував полеглому військовому і журналісту Тарасу Давидюку
Президент у вечірньому зверненні подякував полеглому військовому і журналісту Тарасу Давидюку
Колишній головний редактор видання «Горинь.інфо» загинув при виконанні бойового завдання на Запоріжжі.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 2 грудня згадав полеглого на війні військового, активіста і головного редактора сайту «Горинь.інфо» Тараса Давидюка. Текст звернення оприлюднений на сайті Офісу Президента України, пише ІМІ

Президент подякував Тарасові «за сміливість і справжнє лідерство в бою». 

«І звичайно, наша особиста вдячність тим, хто найбільше проявив себе в боях заради України, заради незалежності. Солдат Тарас Давидюк, розвідник, 130 окремий розвідбат. Дякую, Тарасе, за сміливість і справжнє лідерство в бою!» — сказав Володимир Зеленський. 

Тарас Давидюк загинув 3 листопада на околиці села Роботине Запорізької області. Йому було 37 років.

7 листопада прощання з Тарасом Давидюком відбулося у Києві на майдані Незалежності.

Ще зі студентських років Давидюк був активним в різних патріотичних організаціях. З 2002 року у громадському русі. Був членом «Молодого Руху». У 2005–2012 роках — голова обласної організації і член Центрального Проводу «Молодіжного Націоналістичного Конгресу». Був також головою рівненської обласної організації «Активна молодь».

Взимку 2013–2014 років став добровольцем у 15-ій «МНК-івській», а відтак і в 14-ій «пластовій» сотнях Самооборони Майдану. 

З початку російсько-української війни воював у складі добровольчого батальйону «Гарпун». Додому з війни повернувся навесні 2019 року. З того часу Давидюк працював головним редактором видання «Горинь.інфо». Після повномасштабного російського вторгнення повернувся до лав ЗСУ.

У 2016–2019 роках, а також у 2022 році служив у 130-му окремому розвідувальному батальйоні, який вказав у промові Володимир Зеленський. Упродовж останніх місяців Тарас Давидюк був розвідником-кулеметником 14-го окремого механізованого полку ЗСУ. 

Фото: фейсбук-сторінка Тетяни Лущенко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY