detector.media
02.12.2023 19:20
Віталій Кличко заявив, що Україна рухається до авторитаризму, — Der Spiegel
Віталій Кличко заявив, що Україна рухається до авторитаризму, — Der Spiegel
Мер Києва вважає, що Україна рухається до авторитаризму і може перестати відрізнятися від Росії, де «все залежить від примхи однієї людини».

Кличко вважає, що демократія в Україні перебуває під серйозною загрозою. Про це він заявив у коментарі німецькому виданню Der Spiegel.

«У якийсь момент ми перестанемо відрізнятися від Росії, де все залежить від примхи однієї людини… Наразі існує лише один незалежний інститут, але на нього чиниться величезний тиск: місцеве самоврядування», — заявив київський міський голова.

За його словами, «у перші місяці війни країна була без лідера, був відвертий хаос, і мери відіграли ключову роль як лідери думок, в обороні міст, у допомозі військовим». Але в Офісі президента, на думку Кличка, вважають мерів «атавізмом», лише перешкодою для централізації владних структур у країні.

На питання, чи перебуває демократія в Україні під серйозною загрозою, Кличко після паузи відповів: «Так».

Однак він зазначив, що «перетворити Україну на авторитарну державу просто так майже неможливо», адже українці занадто волелюбні для цього.

Мер Києва також повідомив, що з початку повномасштабної війни він не мав жодної зустрічі або телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським.

Фото: фейсбук-сторінка Віталія Кличка

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY