detector.media
29.11.2023 23:33
Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів проведе покази у Чернігові, Харкові, Одесі та Сумах
Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів проведе покази у Чернігові, Харкові, Одесі та Сумах
Окрім показів плануються Q&A-сесії з українськими кінорежисерами, які представлять свої роботи та поспілкуються з глядачами, а також освітні події з запрошеними лекторами.

Уже з грудня 12-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF) проведе серію фестивалів зі спеціальною програмою в Чернігові, Харкові, Одесі та Сумах. Так організатори KISFF прагнуть розширити географію фестивалю та разом з місцевими громадами замислитись над тим, якою є наша національна ідентичність. Про це «Детектор медіа» повідомили організатори KISFF. 

«Російські ракети знищили не одну культурну інституцію в Чернігові, Харкові, Одесі та Сумах — зруйновано кінотеатри, музеї, бібліотеки. Але, на щастя, культурне життя в цих містах не зупиняється. Бо навіть у найважчі часи, коли реальність стає хиткою, а всі ми — вразливими, ми все одно залишаємось людьми. Про це наш цьогорічний фестиваль і тому нам важливо показати KISFF не лише у Києві, а й в інших містах», — коментує команда фестивалю. 

Окрім показів плануються Q&A-сесії з українськими кінорежисерами, які представлять свої роботи та поспілкуються з глядачами, а також освітні події із запрошеними лекторами.  

Фестиваль у Чернігові відбудеться з 14 по 16 грудня. На глядача чекає 8 тематичних програм, присвячених українській ідентичності, історичній пам’яті та майбутньому AI-технологій. Окрема програма — для глядачів з дітлахами (розрахована на малечу від 6 років). З освітніх подій у Чернігові плануються лекції кураторів «Довженко-Центру» Станіслава Битюцького та Альони Пензій про український короткий метр та анімацію, а також майстерклас від команди KISFF для тих, хто хоче об’єднати свою спільноту навколо кіно, організувати свій кіноклуб чи навіть кінофестиваль.  

З повним переліком локацій та розкладом сеансів у Чернігові можна ознайомитись на сайті 2023.kisff.org.  

Далі фестиваль покаже свою програму в Харкові, Сумах та Одесі. Щоб першими дізнатись детальну інформацію про покази у своєму місті — залиште пошту тут

Фестиваль фінансується коштом урядів Канади, Фінляндії, Швеції, Швейцарії, Великої Британії та США.  

Нагадаємо, 12-й Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFFЗ відбувся у Києві з 16 по 22 листопада

Фото: постер KISFF

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY