detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
29.11.2023 20:42
Нацрада проведе рейтингове голосування для створення робочих груп трьох органів співрегулювання
Нацрада проведе рейтингове голосування для створення робочих груп трьох органів співрегулювання
Заходи відбудуться 7, 8 і 12 грудня.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення  оголосила про проведення процедури рейтингового голосування для створення робочих груп трьох органів спільного регулювання в аудіовізуальній, аудіальній сферах і сфері онлайн-медіа. Заходи відбудуться 7, 8 і 12 грудня відповідно. Про це йдеться на сайті регулятора.

Органи спільного регулювання згідно з ч. 1 ст. 93 Закону України «Про медіа» утворюються ліцензіатами, реєстрантами, їх громадськими об’єднаннями та об’єднаннями підприємств.

У Нацраді нагадують, що робочі групи створюються у складі 12 осіб. У разі висунення до складу робочої групи 12 або менше осіб рейтингове голосування не проводять, а групу створюють у складі всіх висунутих кандидатур за винятком тих, заяви яких були відхилені.

Кожному суб’єкту медіа, який висунув кандидатуру свого представника, обіцяють повідомити про дату, час і місце проведення рейтингового голосування.

Голосування для формування складу робочих груп у сферах аудіовізуальних та аудіальних медіасервісів проводиться лише серед кандидатів від суб’єктів у сфері медіа (ліцензіатів або реєстрантів). Делегованих об’єднаннями підприємств людей допускають до голосування для формування складу, проте вони не можуть бути до неї обрані.

Загалом до Національної ради надійшло 120 заяв: аудіовізуальна сфера — 58, аудіальна сфера — 47, онлайн-медіа — 15.

П’ять із поданих заяв відхилили через порушення терміну або через те, що вони надійшли від незареєстрованих у визначеному порядку онлайн-медіа.

«Національна рада звертає увагу суб’єктів у сфері медіа на те, що будь-яке медіа, незалежно від того є його представник у робочій групі чи нема,  зможе увійти в орган спільного регулювання після його створення та реєстрації, подавши заяву в порядку, передбаченому Законом України "Про медіа"», — зазначив регулятор. 

Суб’єкти медіа, представники яких увійдуть у робочу групу, стануть засновниками органу співрегулювання. Тому під час реєстрації органу спільного регулювання вони повинні подати:

Перелік поданих заяв у робочі групи доступний за посиланням.

Нагадаємо, 16 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розпочала процедуру створення органів співрегулювання у кількох сферах, зокрема й онлайн-медіа.

За інформацією Нацради, процес створення органів спільного регулювання передбачає утворення робочих груп. Вони мають провести установчі збори з представників суб’єктів у сфері медіа і розробити проєкти статутів органів співрегулювання. 

Лише після того, як будуть зареєстровані органи співрегулювання, розпочнеться спільна робота над кодексами та критеріями до змісту медіапродукції.

Фото: Нацрада

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY