detector.media
29.11.2023 17:09
«Укроборонпром» спростував інформацію ЗМІ про постачання до РФ українських запчастин для літаків і вертольотів
«Укроборонпром» спростував інформацію ЗМІ про постачання до РФ українських запчастин для літаків і вертольотів
Зібрані під час відповідної перевірки матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» («Укроборонпром») виступило із заявою, в якій спростувало інформацію про співпрацю українських підприємств ВПК з російською компанією «Авиа ФЭД сервис». 

Таким чином «Укроборонпром» відреагував на розслідування зареєстрованого в Латвії російськомовного видання «Важные истории». У ньому журналісти повідомили, що із січня 2022 року по липень 2023-го підприємства авіапромисловості Росії отримували запчастини для гелікоптерів та літаків українського виробництва через «Авиа ФЭД сервис», яка зі свого боку нібито закупає їх в Україні через компанії в ОАЕ і Киргизстані.

«Укроборонпром офіційно повідомляє, що підприємства, зазначені у повідомленнях, — АТ “Компанія авіаційного та ракетно-технічного будування”, ДП “ХМЗ ФЕД” і АТ “Київський завод Радар” — з 2014 року не працюють зі вказаною компанією з РФ, а також не мали та не мають контрактів із Linker (ОАЕ) та “Бакайторг1” (Киргизстан)», — наголошують в АТ «Українська оборонна промисловість».

З початку повномасштабного вторгнення, йдеться у заяві, підприємства АТ «Українська оборонна промисловість» взагалі не експортували зазначену в матеріалах продукцію.

«Зібрані під час відповідної перевірки матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування», — зауважили в «Укроборонпромі».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що СБУ спростувала повідомлення низки ЗМІ про активізацію російських шпигунів усередині відомства

Також ми писали про те, що США та Німеччина спростували статтю у Bild про «секретний план» підштовхування України до переговорів з РФ.

Фото: «Укроборонпром» / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY