detector.media
27.11.2023 15:40
Медіапроєкт TheBuchacity презентував документальний фільм «Буча: Місто незламних»
Медіапроєкт TheBuchacity презентував документальний фільм «Буча: Місто незламних»
В основі стрічки — інтерв’ю з жителями міста Буча на Київщині, які пережили окупацію.

Команда проєкту TheBuchacity, започаткованого у 2015 році комунікаційником та журналістом Олександром Остапою в якості першого незалежного медіа міста, презентувало документальний фільм «Буча: Місто незламних». Це розповідь про злочини російської армії та життя після трагедії. 

В основі фільму — інтерв’ю з жителями міста Буча на Київщині, які пережили окупацію. Вони вже виходили окремо в рамках однойменного проєкту на ютуб-каналі TheBuchacity, яке створило цей проєкт разом з Фондом розвитку ЗМІ. 

«Окупація Бучі у лютому-березні 2022-го року навічно закарбується у пам’яті і серцях людей, які тут жили і живуть. Але спогади про цей період не повинні бути загублені у плині часу, адже це нагадування світу про терористичний режим. Цей фільм про людей, які, незважаючи на пережите горе, надихають не опускати голову, а наближати спільну перемогу разом. Наша команда намагалася відтворити й показати хронологію подій таку, якою її застали бучанці», — каже головний редактор і автор фільму Олександр Борцов.

Стрічка створена за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Program. 

Медіапроєкт TheBuchacity представлений у всіх соціальних мережах і ютубі та має авдиторію в декілька десятків тисяч. Після початку повномасштабного вторгнення TheBuchacity перетворився на важливий інформаційний майданчик про ситуацію в окупованому місті. Зараз у команді медіа — дев’ятеро людей, наймолодшому Богдану Макаренку лише 14 років. На початку березня хлопець став лауреатом II ступеня національної Олімпіади Геніїв у номінації «Короткометражний фільм» (документальний) за проєкт, присвячений екологічним проблемам Бучанської громади у воєнний час.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Україні завершилися зйомки ігрового фільму «Буча» режисера Станіслава Тіунова.

Також ми писали про те, що журналісти-розслідувачі Суспільного отримали спеціальну відзнаку за фільм «Буча 22». 

Фото: TheBuchacity

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY