detector.media
27.11.2023 10:37
Данілов: Росія прагне скористатися так званою «напругою» між Зеленським та Залужним
Данілов: Росія прагне скористатися так званою «напругою» між Зеленським та Залужним
За словами секретаря РНБО, Кремль поширює дезінформацію та пропаганду, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

Росія активізувала в Україні мережу шпигунів, водночас Служба безпеки України активно працює з цим, сказав в інтерв’ю виданню The Times секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, мета російських агентів — «вбити клин між політичним і військовим керівництвом України, а також розпалити антивладні настрої серед населення».

Данілов зазначив, що Росія прагне скористатися «так званою напругою» між президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

Секретар РНБО також розповів, що Росія намагається «поширити дезінформацію та пропаганду, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні». Розвідувальні служби Росії використовують для роботи за кордоном два види співробітників: агентів під дипломатичним прикриттям та агентів, яких називають «нелегалами».

«Вони розуміють, що не можуть виграти військовим шляхом, тому спроби внутрішньої дестабілізації стали пріоритетом», — резюмував Данілов.

Як російський агітпроп прагне посварити українських військових і владу, можна прочитати у статті «Детектора медіа» «Залужний проти Зеленського. Як російська дезінформація намагається розпалити конфлікт між військовими й українською владою».

Фото: РНБО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY