detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.11.2023 14:45
На війні загинув письменник, автор книги-щоденника «Я, Фокс і окупація» та активіст Олександр Меньшов
На війні загинув письменник, автор книги-щоденника «Я, Фокс і окупація» та активіст Олександр Меньшов
Життя воїна обірвалося в бою поблизу Кліщіївки на Донеччині.

23 листопада стало відомо про те, що на фронті під час виконання бойового завдання загинув молодший сержант, письменник з Херсона та активіст Олександр Меньшов. Про це написала видавнича група «КМ Букс».

Військослужбовець загинув у результаті мінометного обстрілу поблизу Кліщіївки на Донеччині. У нього залишились дружина та двоє неповнолітніх дітей.

До повномасштабного російського вторгнення Олександр Меньшов був письменником. Майже пів року він разом з родиною прожив в окупованому Херсоні. Після того, як їм вдалося виїхати до Вінниці, чоловік долучився до лав ЗСУ. 

Як розповіли у видавництві «КМ Букс», нещодавно вийшла друком його книга-щоденник «Я, Фокс і окупація», яка містить спогади про окупацію Херсона, думки Олександра, історичні факти, розповіді його рідних і знайомих. Про вихід видання письменник дізнатися не встиг.

Серед книг у творчому доробку Меньшова — «Репринти незакінчених чернеток» про Херсон періоду Другої світової війни, «Верифікація вічності» про альтернативну історію незалежної України, «Формікаріум» про громадянський устрій в людському суспільстві та «Третя терція» про детективну історію випускника юридичного факультету. 

Окрім письменницької роботи, Олександр Меньшов також займався волонтерством, долучався до діяльності національної скаутської організації «Пласт». 

«Хоча чоловік не є пластуном, він долучався до діяльності організації. Поки Херсон був окупований, Олександр таємно проводив сходини онлайн для гуртка доньки Поліни, розповідаючи про історію України», — розповів «Пласт».

Про загибель захисника України також написав журналіст Вахтанг Кіпіані: «Це Херсон до окупації. Повна зала людей, зацікавлених дізнатися більше про справу Стуса. Після зустрічі багато обіймів, коротких розмов і книга місцевого автора у подарунок. Фото на пам’ять… Кілька разів списувались — Сашко відклав для Музею-архіву преси числа колаборантських газет, які друкували росіяни в місті. І от щойно “Пласт” повідомив, що Олександр Меньшов, молодший сержант ЗСУ і батько пластунки Поліни, загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Вічна пам’ять побратимові. Кожен раз — ніж у серце. Яких людей втрачаємо».

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Олександра Меньшова.

Фото: Олександр Меньшов/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY