detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
17.11.2023 19:09
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 листопада 2023 року
Геноцид українців на окупованих територіях та ядерна зброя.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Іван Чувіляєв, прессекретар російського фонду «Йдіть лісом», у блоці телеканалу «FreeДом» говорив про провали російських військових комісарів.

Російський правозахисник Олександр Черкасов у цьому ж блоці розмірковував про, що в Росії зараз дуже багато злочинців на волі. Це люди, які мали досвід вбивств і не були відповідно покарані. Це погано вплине на суспільство.

Адвокат Андрій Яковлєв говорив про намагання росіян маніпулювати дітьми й відтворити виховання тих, хто наразі підтримує кремлівську владу. Він сказав, що на окупованих територіях ведуть боротьбу за свідомість людей, намагаючись зробити її схожою на свідомість типового росіянина. Сюди ж підпадають й заходи, спрямовані на мілітаризацію суспільства й підготовку людей до служби у російській армії. За його словами, подібна маніпуляція зі свідомістю — прояв геноцидної політики росіян щодо українців.

Російський політичний діяч Андрій Піонтковський у блоці «Інтера» коментував юридичну практику в Росії, коли ув’язнених за тяжкі злочини випускають на волю. Така солідарність від верховного головнокомандувача Росії до рядових виконавців – це солідарність злочинців, вважає коментатор.

Приєднання України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї у 1991 році обговорювали із завідувачем відділу Національного інституту стратегічних досліджень Олексієм Їжаком. Він розповів, що росіяни у 1991 році тисли на Україну, аби змусити позбутись ядерного озброєння. Гарантією виглядало те, що власне ядерна зброя буде у росіян.

Очільник проєкту StopFake Руслан Дейниченко розповідав про вчинення росіянами воєнних злочинів проти журналістів. Він сказав, що за багатьма ознаками можна стверджувати, що в російських військових не було наказу не стріляти по журналістах і цивільних. 

Цього дня ситуацію в Ізраїлі обговорювали з ізраїльським журналістом Сергієм Ауслендером. Зокрема, говорили про операцію, яку розпочав ЦАХАЛ у госпіталі на території Гази. За його словами, лікарня продовжує працювати та рятувати дітей.

У блоці «1+1 media» про російську пропаганду розмірковував російський соціолог Ігор Ейдман.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY