detector.media
20.11.2023 18:47
ЦНС: Російські окупанти вербують інформаторів серед безробітних на ТОТ півдня України
ЦНС: Російські окупанти вербують інформаторів серед безробітних на ТОТ півдня України
За даними українського підпілля, завербовані інформатори на тимчасово окупованих територіях повідомляють ворогу про місцевих проукраїнських мешканців, колишніх учасників АТО/ООС і тих, чиї близькі зараз воюють в Силах оборони України.

Окупаційні адміністрації ТОТ Херсонської та Запорізької областей створили цілу мережу завербованих інформаторів. Про це повідомив Центр національного спротиву. 

За даними українського підпілля, колаборанти, переважно з-поміж безробітних, повідомляють ворогу про місцевих проукраїнських мешканців та колишніх учасників АТО/ООС.

Окрім цього, вони збирають інформацію про мешканців тимчасово окупованих територій, родичі та друзі яких зараз воюють в Силах оборони України.

Нагадаємо, у жовтні Служба безпеки України повідомила про успішне проведення на Миколаївщині спецоперації, у результаті якої були затримані 13 місцевих жителів-агентів ФСБ Росії. Для розвідувально-підривної діяльності проти України їх завербував прокремлівський блогер, «журналіст» Сергій Лебедєв, більш відомий під псевдонімом «Лохматий».

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що правоохоронці спіймали в Одесі російського інформатора, який намагався отримати розвіддані, «зламавши» телефон української військової.

Фото: Центр нацспротиву

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY