detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.11.2023 17:17
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 листопада 2023 року
Зустріч лідерів США та Китаю, а також контроль Росії над медіа.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

Заяву речника президента Росії Дмитра Пєскова про адаптацію країни-агресора до санкцій у блоці «FreeДом» коментував економічний оглядач Іван Ус. Він підтвердив, що санкції не дали того результату, який би мали. Також він сказав, що Росія перетворилась із країни з профіцитним бюджетом на країну з бюджетом дефіциту.

Політичний коментатор Олег Лісний відповідав на питання ведучого про наявність у Росії людей, які протидіють тамтешній владі. Ці люди є, сказав гість, але їх дуже мало і підняти іншу частину населення вони не зможуть. Так відбувається зокрема через контроль режиму над медіа.

Традиційно до гостьової студії телеканалу «FreeДом» запросили Дмитра Гудкова, російського опозиційного політика. З ним говорили про майбутні вибори президента Росії. Гудков сказав, що це буде парад прихильників військових операцій і чинна влада не допустить до участі у виборах нікого, хто виступатиме проти війни з Україною.

У блоці «Інтера» говорили про зустріч президента США Джо Байдена та очільника Китаю Сі Цзіньпіна на форумі «Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва» (АТЕС). Коментував цю подію експерт у сфері міжнародних відносин Ігор Грабарук.

Цю тему продовжили з міжнародним оглядачем, народним депутатом України VI скликання Євгеном Добряком. Він вважає, що ця зустріч лідерів держав є дійсно історичною.

Російський соціолог та ексдепутат Держдуми Росії Ігор Яковенко коментував упередження Росії щодо штучного інтелекту. 

У блоці телеканалів ICTV та СТБ також говорили із латвійською керівницею «Центру досліджень Китаю» (Ризький університет ім. Страдиня) Уною Александрою Берзіня-Черенковою. Вона назвала символічним обрання місця для зустрічі лідерів держав – Сан-Франциско – місця підписання Акту вигнання китайців. 


Стан російської економіки обговорювали з російським економістом Ігорем Ліпсицем. А кремлівську пропаганду коментував головний редактор російського інтернет-видання Republic Дмитро Колєзєв. Він говорив, що Росія можливо готується оголосити про відступ із деяких позицій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY