detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.11.2023 16:56
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 листопада 2023 року
Початок різдвяного посту та дезертирство у лавах армії Росії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера»  цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці Суспільного показали інтерв’ю з директоркою інституту демографії та соціальних досліджень Еллою Лібановою.

Про Різдвяний піст, який цьогоріч починається 15 листопада,  та перехід на григоріанський календар, говорили з митрополитом Переяславським та Вишневським Олександром Драбинком. Це був повтор розмови.

Українсько-британські відносини обговорювали з послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом. Він сказав, що є старі й нові проєкти допомоги українцям — це і поміч переселенцям, й облаштування центру для жінок, і купівля генераторів для шкіл.

У блоці «1+1» був повтор «Нічної варти», а згодом Іван Киричевський, військовий експерт Defense express, розповідав про ситуацію навколо Авдіївки — вона лишається стабільно важкою. 

У програмі «Оперативний черговий» гостем був військовий оглядач Олександр Мусієнко. Він сказав, що в районі заводу «Коксохім» поблизу Авдіївки може бути загострення бойової ситуації, і можливо росіяни розраховуватимуть на проведення історичних паралелей з Азовсталлю. Може статися так, що  українському війську доведеться на певний час відійти від цього об’єкту. Згодом Мусієнко знову доєднався до марафону, але вже у блоці «Ради».

Директорка фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут у студії «1+1» розповідала про роботу з заявками громадян через додаток «Дія». Вона говорить, що українці активно користуються послугою гарантування вкладів і отримують кошти навіть, коли вони фізично не в Україні.

У блоці «Рада» радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко коментував справу Дубінського, якого підозрюють у державній зраді.

Народна депутатка Олександра Устінова (фракція «Голос»), яка очолює тимчасову слідчу комісію ВРУ з моніторингу та отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги, говорила, що Байден застосовує політичний тиск на республіканців, щоб схвалити подальшу допомогу Україні.

Заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна  розповідала про децентралізацію у воєнний час. 


Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповідала про дезертирство у лавах ворога на Херсонщині.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY