detector.media
19.11.2023 17:33
Олена Зеленська розповіла африканським медіа про викрадення Росією українських дітей
Олена Зеленська розповіла африканським медіа про викрадення Росією українських дітей
На зустрічі в Києві були представлені медіа з Анголи, Ботсвани, Тунісу, Республіки Гвінея, Кенії, Марокко, Нігерії, Сенегалу, Південно-Африканської Республіки, Замбії.

Перша леді Олена Зеленська в інтерв’ю представникам африканських ЗМІ розповіла про викрадення Росією українських дітей. На зустрічі у Києві були представлені медіа з Анголи, Ботсвани, Тунісу, Республіки Гвінея, Кенії, Марокко, Нігерії, Сенегалу, Південно-Африканської Республіки, Замбії. Про це повідомили на сайті Офісу президента

Зеленська нагадала, що до Росії вивезли понад 19 тисяч дітей.

«Наразі вдалося повернути 386 дітей. Щоразу це була унікальна спецоперація. Переважно це діти, котрим вдалося якимось чином повідомити про себе, про своє місцеперебування, діти підліткового віку, які змогли скористатися, наприклад, телефоном. Бо викрадачі не йдуть на контакт, і їхній інформації ми не можемо вірити», — розповіла перша леді. 

Дружина президента звернула увагу і на те, що від російського знищення важливо захищати не лише людей, а й культуру.

«Довгі століття Україна зазнавала впливу імперії. Потрібна велика робота з деколонізації культури, повернення імен наших художників, інших митців, яких привласнила Росія», — сказала вона.

Під час зустрічі перша леді подякувала медійникам за особистий візит: «Ви зробили найголовніший крок — ви приїхали до України».

Фото: Офіс президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY