detector.media
17.11.2023 13:23
У Мексиці застрелили журналіста. Це вже п'яте вбивство медійника в країні з початку року
У Мексиці застрелили журналіста. Це вже п'яте вбивство медійника в країні з початку року
Правоохоронці перевіряють, чи пов'язана смерть Ісмаеля Вільягомеса з його роботою в газеті.

У Мексиці сталося вбивство журналіста. Ісмаеля Вільягомеса знайшли в ніч проти 17 листопада застреленим у прикордонному мексиканському місті Сьюдад-Хуарес. Це вже п'яте вбивство журналіста в країні з початку 2023 року, пише The Guardian.

Газета Heraldo de Juarez, де Вільягомес працював фотографом, повідомила, що машину, у якій виявили його тіло, медійник зареєстрував у додатку для роботи у службі таксі. У Мексиці багато журналістів працюють додатково на іншій роботі через низьку зарплату за основним місцем роботи. На місці вбивства не знайшли телефона фотографа, додали у виданні.

Карлос Мануель Салас, прокурор північного прикордонного штату Чіуауа, заявив, що влада розслідує, чи пов’язане вбивство Вільягомеса з його роботою у ЗМІ. «Журналіст залишається журналістом 24 години на добу, незалежно від того, чи працював він у цей час на іншій роботі», — сказав Салас.

Міжнародна організація, що займається захистом прав журналістів, — Комітет із захисту журналістів (CPJ) — закликала владу Мексики розслідувати вбивство.

«Ми стурбовані, засмучені, злі, — наголосив Хосе Рамон Ортіс, директор газети, у якій працював Вільягомес. — Ми не хочемо, щоб це було так, як зі смертю інших журналістів. Ми хочемо, щоб було ясно — пов’язаний мотив убивства з журналістською діяльністю чи з чимось іншим».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Мексиці журналіста видання Lo Real de Guerrero застрелили у власному авто. Це сталося лише через тиждень після того, як у західному штаті Наяріт знайшли тіло вбитого кореспондента газети La Jornada Луїса Мартіна Санчеса Іньїгеса.

Фото: EFE / Secretaria de Seguridad Pública

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY