detector.media
16.11.2023 15:05
Кропивницькі медіа потерпають від крадіжок їхнього контенту телеграм-каналами. Журналістів закликають подавати скарги
Кропивницькі медіа потерпають від крадіжок їхнього контенту телеграм-каналами. Журналістів закликають подавати скарги
Коли журналісти намагаються зв’язатися з адмінами пабліків, що копіюють їхні новини без посилання на першоджерело, їх блокують.

Кропивницьке видання «Гречка» пропонує колегам-журналістам подавати скарги на телеграм-канали, які копіюють новини медійників без посилання на першоджерело. Про це редакторка «Гречки» Анастасія Дзюбак повідомила регіональному представнику Інституту масової інформації в Кіровоградській області, пише сайт ІМІ. 

На такий крок журналістів підштовхнула нещодавня крадіжка контенту каналом «kirovograd_officialua Кропивницький». 

«Є кілька міських телеграм-каналів, які регулярно крадуть новини в медіа міста. Крадуть зі швидкістю світла. Це не перший випадок, і “Гречка” не виняток. До того ж усе залежить від адміністраторів. Інколи бувають посилання на сайт, інколи, як сьогодні, це вирваний шматок матеріалу і фото зі зрізаним логотипом», — розповіла медійниця. 

При цьому, коли журналісти намагаються зв’язатися з адмінами телеграм-каналів, щоб висловити свою незгоду з подібними діями, їх блокують.

«Якщо це матеріали з реєстрів, на які ми даємо посилання, переходять (телеграм-канали. — “ДМ”) на першоджерело і роблять скрини звідти: мовляв, зробили самі. Проте новина з’являється за кілька хвилин після аналогічної публікації на нашому медіа. У відповідь на коментарі чи повідомлення адміну журналістів просто блокують», — сказала Анастасія Дзюбак. 

Також вона виклала на своїй фейсбук-сторінці скриншоти переписки з адміністратором згаданого телеграм-каналу, який після звернення медійниці заблокував їй доступ до чату.

У коментарях до посту Анастасії Дзюбак колеги-журналісти з інших видань підтверджували, що це далеко не перший випадок крадіжки контенту згаданим телеграм-каналом.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Нацраді обговорюють питання щодо регулювання телеграму в Україні.

Також ми писали про те, що у фейсбуці виявили фейкові сторінки українських медіа, з яких поширюють рекламу анонімних телеграм-каналів.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY