detector.media
16.11.2023 14:04
Микола Княжицький зняв фільм, у якому розповідає, як завадити переростанню демографічної кризи в Україні у катастрофу
Микола Княжицький зняв фільм, у якому розповідає, як завадити переростанню демографічної кризи в Україні у катастрофу
Прем’єра документальної стрічки «Міністерство любові, чи Україна без українців» відбудеться 16 листопада.

Сьогодні, 16 листопада, відбудеться прем’єра документального фільму «Міністерство любові, чи Україна без українців». О 18:00 його можна буде побачити на ютуб-каналі автора фільму — народного депутата, медійника Миколи Княжицького. Про це інформує сайт espreso.tv, повідомляючи, що фільм присвячений проблемі демографічної кризи в Україні, спричиненої великою війною, та розповідає про те, як не допустити її переростання в демографічну катастрофу.

«Війна стрімко прискорила процес зменшення кількості населення України. Аналіз даних про народжуваність українців — в Україні та за кордоном — показує, що ситуація дуже серйозна. Але вихід із кризи можливий. Українцям потрібно навчитися любити одне одного. Я глибоко дослідив причини повернення або неповернення українців з успішних країн. Мені дуже важливо розповісти, що треба зробити, щоб в Україні зібралися українці з усього світу, щоб нас було якомога більше», — каже Микола Княжицький. 

За словами автора фільму, вивчивши досвід Польщі та Ізраїлю, він хоче розповісти про те, як повернути українців з-за кордону та які кроки від держави потрібні, щоб демографічна криза не перетворилась на демографічну катастрофу.

На створення стрічки Княжицького надихнула діяльність проєкту «Шелтер», який заснувала небайдужа молодь у Верховині для допомоги переселенцям. Спочатку молоді й активні люди займалися лише збором гуманітарної допомоги для тих українців, яким довелося переїхати на Івано-Франківщину. Та згодом почали створювати гуртки, табори в горах, вдаватись до інших активностей. 

«Найголовніше, що вони їм подарували, — це любов. І ця любов була настільки масштабною, що їхні німецькі партнери та інші доброчинці вирішили їм допомогти. І вони відкрили мережу “Шелтерів” — на Прикарпатті, Львівщині, в Києві, Чернівцях, Полтаві. “Шелтер” почав розвиватися як рух, коли одні українці почали допомагати іншим. Тож, коли говорять, що нам потрібно створити міністерство повернення, я собі думаю, що це має бути не просто міністерство повернення, це має бути міністерство любові. Бо ми повинні вміти любити одне одного. А любов — це завжди демократія», — пояснив Княжицький.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що в Україні відбулася прем’єра документального фільму режисера Юліана Улибіна про воєнний злочин росіян у Маріуполі «Драм».

Також ми повідомляли про те, що 17 листопада о 21:30 в ефірі «1+1 Україна» відбудеться прем’єра документального фільму «Щоденник Монастирського», присвяченого колишньому міністру внутрішніх справ Денису Монастирському, який загинув в авіакатастрофі у Броварах 18 січня 2023 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY