detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
14.11.2023 16:59
Суд у Києві призначив російському пропагандисту Армену Гаспаряну покарання у вигляді 10 років позбавлення волі
Суд у Києві призначив російському пропагандисту Армену Гаспаряну покарання у вигляді 10 років позбавлення волі
Таке рішення суд ухвалив, визнавши Гаспаряна винним у публічних закликах до геноциду українського народу.

Сьогодні Шевченківський районний суд столиці визнав російського пропагандиста Армена Гаспаряна винним у  публічних закликах до геноциду українського народу і призначив йому покарання у вигляді  десяти років позбавлення волі. Про це повідомило агентство «Укрінформ» із посиланням на прокурора Офісу генпрокурора Олександра Сафаряна, який представляв державне обвинувачення в цій справі.

«Суд визнав винуватим Армена Гаспаряна у публічних закликах до геноциду українського народу, насильницької зміни конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України. Йому призначено покарання у вигляді десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», — сказав у коментарі Укрінформу прокурор.

Він, зокрема, пояснив, що під час судового розгляду справи Гаспаряна було доведено, що він у своїй книзі «Денацификация Украины. Страна невыученных уроков» просував твердження про неспроможність України як держави існувати і розвиватися, а також про неповноцінність та другосортність української нації.

Гаспарян неодноразово закликав російську владу провести «денацифікацію» України, вдаючись, зокрема, до проведення воєнних дій на її території, а також до створення фільтраційних і концентраційних таборів для українців.

«У подальшому ідеї книги Гаспаряна використовувало найвище політичне та військове керівництво РФ для виправдовування збройної агресії проти України, а Управління справами президента РФ закупило її для вивчення та використання посадовими особами», — йдеться у повідомленні Укрінформу.

У квітні 2022-го Офіс генерального прокурора України та Служба безпеки повідомили про підозру російському пропагандисту, публіцисту й автору книги про «денацифікацію» України Армену Гаспаряну. Суд заочно обрав Гаспаряну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:

Нагадаємо, у березні 2022-го Рада Європейського Союзу запровадила нові санкції щодо осіб у зв'язку з військовою агресією Росії проти України. До переліку ввійшло 15 фізичних осіб, зокрема Армен Гаспарян.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY