detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
14.11.2023 14:13
Один з організаторів убивства російської журналістки Ганни Політковської достроково вийшов з колонії, щоб воювати проти України
Один з організаторів убивства російської журналістки Ганни Політковської достроково вийшов з колонії, щоб воювати проти України
Офіційно його 20-річний термін позбавлення волі мав спливти у 2034 році.

Сергій Хаджикурбанов, один з організаторів вбивства російської журналістки Ганни Політковської, зміг достроково вийти з колонії, щоб воювати проти України. Офіційно його 20-річний термін позбавлення волі мав спливти у 2034 році. Про це повідомило російське видання «База».

Як розповіли журналісти «Базы», Хаджикурбанов ще наприкінці 2022 року почав служити як командир відділення розвідки. За словами джерела видання, «неодноразово ходив у тил противника, виконуючи зі своїми бійцями специфічні для розвідників завдання». Невдовзі Хаджикурбанов дослужився до командира батальйону, що може свідчити про його неабияку  військову вправність.

Сергій Хаджикурбанов (джерело фото: телеграм-канал видання «База»)

Після піврічного перебування у складі російських збройних сил чоловік продовжив контракт із Міноборони. Виданню «База» не вдалося з’ясувати, у якому званні він наразі служить, однак журналісти дізналися, що він уже звільнений від покарання за причетність до вбивства Політковської.

Сергій Хаджикурбанов — колишній оперативник управління боротьби проти організованої злочинності. Його затримали у 2007 році за звинуваченням в організації вбивства журналістки. У 2009 році суд присяжних визнав його невинуватим. Згодом його знову затримали у справі про вимагання грошей від Сергія Павлюченкова, ще одного організатора вбивства Політковської. У 2014 році суд призначив Хаджикурбанову 20 років в’язниці.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY