detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
10.11.2023 17:05
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 листопада 2023 року
Загибель помічника Залужного та нарощування кількості снарядів у Росії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1»,  ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна цієї доби в національному етері не було.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю зі старшим лейтенантом, командиром 3 штурмової роти 1 штурмового батальйону 3 окремої штурмової бригади ЗСУ Володимиром Фокіним. З ним говорили про те, як правильно мобілізовувати в армію нових людей. Також він критикував якість доріг у тилових містах України.

Тему реабілітації у блоці «1+1» ведучі обговорювали із Василем Стрілкою, директором департаменту високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України. Він сказав, що у 2023 році реабілітацію у стаціонарних умовах пройшли понад 75 тисяч пацієнтів, амбулаторно — понад 82 тисячі. Зачепили у розмові й тему навчання реабілітологів. Стрілка сказав, що наразі фахівців не бракує.

Про зиму на фронті говорили з керівником розвідцентру сил оборони Естонії Анстом Ківісельгом. Він сказав, що Росія намагається нарощувати кількість снарядів для атак, а ще зауважив, що з Північної Кореї росіяни отримали від 300 до 500 тисяч снарядів. Також головний естонський розвідник говорив про дрони, які виготовляються з іранських запчастин, та інші потужності військового виробництва Росії. 

У блоці ICTV/СТБ обговорювали загибель помічника Залужного та роботу Державного бюро розслідувань. Тетяна Сапьян, радниця із комунікацій ДБР, щодо загибелі помічника Залужного Геннадія Частякова сказала, що зараз у слідства є кілька версій і її колеги вже призначили низку експертиз, які допоможуть розкрити справу.

Про звіт Єврокомісії, у якому пропонується розпочати переговори щодо вступу України в ЄС, говорили у блоці ICTV/СТБ із заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою.

Цю ж тему продовжили обговорювати у блоці каналу «Рада» із першим заступником голови Верховної ради України Олександром Корнієнком («Слуга народу»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY