detector.media
10.11.2023 17:02
МКІП і Національний демократичний інститут запускають проєкт із протидіїї дезінформації
МКІП і Національний демократичний інститут запускають проєкт із протидіїї дезінформації
Проєкт передбачає консультації та стратегічні сесії з ключовими урядовими і громадянськими представниками. Його метою є формувати стійкість українського суспільства до дезінформації.

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Національним демократичним інститутом (NDI) США реалізовуватимуть нові проєкти у сфері стратегічних комунікацій та протидії дезінформації. Про це повідомило МКІП.

Про запуск та реалізацію спільного проєкту домовилися під час зустрічі представники NDI і виконувач обов’язків голови МКІП Ростислав Карандєєв

Метою проєкту є формувати стійкість українського суспільства до дезінформації. В його рамках передбачені консультації і стратегічні сесії з ключовими зацікавленими в цьому урядовими та громадянськими представниками.

Зокрема, йдеться про проведення спільних консультацій з урядовими стейкхолдерами і представниками громадських організацій задля створення інформаційної стратегії для супроводу реінтеграційних процесів, зміцнення інформаційної стійкості та підвищення довіри до демократичних інституцій і цінностей.

«Для NDI велика честь співпрацювати з Україною та підтримувати її на шляху відстоювання національної ідентичності. Ми маємо досвід успішної співпраці з командою фахівців з МКІП, зокрема з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Сьогодні ми тут, щоб почути ваші потреби та ідеї, а також запропонувати свої проєкти, які ми можемо спільно реалізувати», — сказав директор Національного демократичного інституту в Україні Марцін Валецький.

Старший менеджер програми протидії дезінформації та дослідницької програми NDI Джерел Ґіліам та старший фахівець програми протидії дезінформації NDI Віталій Рибак представили розроблені та вже успішно реалізовані проєкти й окреслили бачення майбутньої співпраці з МКІП.

Національний демократичний інститут (NDI) — американська неурядова, позапартійна, некомерційна організація, яка працює задля посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадянського суспільства, сприяючи відкритості та підзвітності влади.

Фото: МКІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY