detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
08.11.2023 09:08
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада 2023 року
Перемовини з ЄС, а не з РФ, ушкоджений «Аскольд», небезпечна АЕС Лукашенка, вистава на ВДНГ для Путіна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом»  

У блоці «1+1» політолог-міжнародник Дмитро Левусь звернув увагу на парадокс: президент Туреччини Реджеп Ердоган намагається взяти на себе роль захисника ісламу, але робить свої заяви на мітингах на честь 100-ліття Турецької Республіки, побудованої на засадах світськості. 

Економіст Олександр Савченко заявив, що Путін змусив брехати про інфляцію в Росії навіть голову Центробанку Набіулліну, яка зазвичай реалістично оцінює економічні показники: замість 6%, реальний показник у Росії становить, за словами Савченка, 20%.

Доктор політичних наук Ігор Петренко озвучив подальші кроки на шляху інтеграції України в ЄС: у грудні має бути оголошене рішення щодо початку переговорів про вступ, ще 5 місяців піде на підготовку рамки для цих переговорів.

Воєнний експерт Михайло Притула назвав російські «Калібри» незручною зброєю для нинішньої війни — але зручною для розпилу грошей.

Дипломат Руслан Осипенко заперечив можливість перемовин із Росією до повного звільнення захопленої росіянами української землі: Путіну просто треба заморозити війну, він вірить, що зможе «пересидіти» західних лідерів.

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак повідомив, що російський корабель «Аскольд» «вийшов з чату», а в Криму немає безпечних місць для російського флоту.

Ізраїльський політолог Зеев Ханін прокоментував хід війни на Близькому Сході: перший та другий етапи операції ЦАХАЛ завершені, місто Газа повністю оточене, сектор розділений на дві частини, опір чинять близько 30-40 тисяч бойовиків ХАМАС.

Прессекретарка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна розповіла про небезпеку, яку становить атомна електростанція поблизу кордону з Литвою: надто близько до Вільнюса, є загроза, що столиця Литви опиниться в зоні відселення внаслідок аварії, станція побудована на місці, де трапляються землетруси, міжнародних експертів не допускали до контролю будівництва, замість газової голки Білорусь сідає на російську ядерну голку, бо паливо все з Росії.

У блоці каналу «FreeДом» американський політтехнолог Джейсон Смарт назвав ситуацію на Близькому Сході критично небезпечною — через ймовірність втягування інших країн у війну Ізраїлю з ХАМАС.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова відзначила найвищий ступінь нахабності клану Кадирова: йому дозволяють те, що іншим керівникам регіонів і не снилося, Кадиров починає себе сприймати як голову всіх ісламських суб'єктів Росії, як падишах чи султан.

Російський же політичний коментатор Дмитро Єловський назвав виставку на московській ВДНГ «виставою для одного глядача — Путіна», але при цьому відзначив дивну обставину: усе відкривалося помпезно, з явним очікуванням особистої участі диктатора, але він туди так і не приїхав.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY