detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
07.11.2023 20:37
Стрічку «Батьківщина» номінували на премію Європейської кіноакадемії
Стрічку «Батьківщина» номінували на премію Європейської кіноакадемії
Фільм режисерів Ганни Бадзяки та Олександра Міхалковича розповідає про протести 2020 року в Білорусі та дідівщину в білоруській армії, що творить травмоване покоління.

До переліку номінантів European Film Awards 2023 потрапив фільм білоруських режисерів Ганни Бадзяки та Олександра Міхалковича.  Про це повідомила Європейська кіноакадемія на своєму офіційному сайті.

Стрічку спільного виробництва Швеції, України та Норвегії номінували в категорії «Найкращий документальний фільм». Вона розповідає про протести 2020 року в Білорусі та дідівщину в білоруській армії, що творить травмоване покоління. Головна героїня стрічки — жінка Світлана, сина якої знайшли повішеним у військовій частині два роки тому.

Фільм «Батьківщина» брав участь у багатьох міжнародних кінофестивалях, зокрема й у цьогорічному ОМКФ, а також у DocsBarselona, чеському One World International Human Rights Documentary Film Festival. «Батькіщина» має нагороду як найкращий фільм від данського CPH:DOX, goEast у німецькому Вісбадені та Приз глядацьких симпатій від Краківського міжнародного кінофестивалю.

Нагадаємо, на цьогорічну премію Європейської кіноакадемії в категорії «European Discovery» за найкращий дебютний повнометражний фільм у європейській кіноіндустрії також номінували стрічку Філіпа Сотниченка «Ля Палісіада». 

Фільм розповідає про судового психіатра Олександра і його друга, слідчого Ільгара Сабітова, обидва беруть участь у розслідуванні заплутаної історії вбивства міліціонера. Правоохоронці поспішають закрити справу до скасування смертної кари, але лікар не впевнений у підсудності обвинуваченого та сумнівається у прозорості системи правоохоронних органів. 

Фото: кадр з фільму / Сергій Канапляник

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY