detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
05.11.2023 16:30
В Одесі поліція порушила кримінальну справу проти блогерки, яка під час тікток-стриму прославляла Росію
В Одесі поліція порушила кримінальну справу проти блогерки, яка під час тікток-стриму прославляла Росію
Правоохоронці виявили прямий ефір двох дівчат, під час якого одна з них зневажливо висловлювалася про Україну, а інша затуляла їй рота. За словами одеситки, яка прославляла країну-агресора, вона «була п’яною» і просто хотіла «набити безглузді лайки» своєю заявою.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти блогерки з Одеси, яка під час стриму в TikTok сказала, що ненавидить Україну, і викрикнула гасло «Слава Росії!». Про це йдеться на сайті Нацполіції Одеської області. 

За даними поліції, у прямому ефірі на платформі брали участь дві дівчини. Одна з них зневажливо висловлювалася про Україну, а інша затуляла їй рота. Запис стриму виявили вночі під час моніторингу соцмереж.

Співробітники поліції зібрали інформацію про одеситок і встановили їхнє місце проживання. За словами дівчини, яка прославляла країну-агресора, вона «була п’яною» і хотіла «набити безглузді лайки» своєю заявою.

Її дії кваліфікували як пропаганду війни та розпочали кримінальне провадження. За цей злочин передбачене покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

В обох дівчат поліцейські вилучили мобільні телефони. Під час обшуку в домі однієї з них також виявили полімерний пакетик з рослинною речовиною зеленого кольору, схожою на канабіс.

Тому наразі правоохоронці вирішують питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще й за ознаками ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, тобто за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Нагадаємо, у вересні полтавському блогеру та фітнес-тренеру Роману Заволоці, який принижував військових, викладаючи відео з цим у соцмережах, обрали запобіжний захід. Роман Заволока кепкував з воїна ЗСУ, в якого тремтіли руки через контузію, та плюнув у нього. Йому призначили 60 діб тримання під вартою, а загрожує до п’яти років тюрми.

Фото: Нацполіція Одеської області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY