detector.media
03.11.2023 16:30
Орландо Блум, Борис Джонсон і Андрій Шевченко у «Потязі до життя»: в Україні презентували трейлер документального фільму про мужніх залізничників
Орландо Блум, Борис Джонсон і Андрій Шевченко у «Потязі до життя»: в Україні презентували трейлер документального фільму про мужніх залізничників
Стрічка розповідає про героїзм співробітників «Укрзалізниці» під час евакуації людей у перші місяці великої війни.

До Дня залізничника, який відзначатимуть завтра, 4 листопада, в Україні презентували промоційний ролик документального фільму «Потяг до життя». Він розповідає про звичайних працівників залізниці, які на початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну в екстремальних умовах робили все можливе й неможливе, щоб урятувати людей та країну. Про це «Детектор медіа» дізнався з пресрелізу, отриманого від творців проєкту.

У стрічці зібрані свідчення понад 60 залізничників з різних регіонів України. Вона охоплює понад 100 годин оригінального відео з ексклюзивними історіями.

Хронікальні кадри з телефонів самих учасників фільму доповнені документуванням подій від першого дня вторгнення окупантів на територію України. 

«У нашому фільмі немає закадрового голосу. Всі свідчення безпосередньо передані від самих учасників чи очевидців — героїв “Потягу до життя”. І це той рівень у документальному жанрі, коли глядач максимально вірить, бо ніхто сторонній не коментує історії чи події, не робить висновки, не підводить до них», — каже режисер фільму Олександр Тіменко.

За словами креативної продюсерки «Потягу до життя», директорки кінокомпанії «Калина фільм» Галини Храпко, колосальна робота, здійснена командою творців фільму, була б неможлива без історій тих співробітників «Укрзалізниці», які з першого дня повномасштабної війни не втомлювались виявляти відвагу, мужність, людяність, самопожертву. 

«Це дійсно наймасштабніша в історії світових воєн евакуація мирного населення. Вся нація в одну мить наче вмістилася в один довжелезний потяг, який охрестили потягом життя. Цей символізм ми й заклали як у назві фільму, так і пронесли через увесь фільм. Це поїзд, який мчить під обстрілами крізь розбиту ворогом країну в місце прихистку, рятуючи  мільйони життів. І “потяг” — це жага до самого життя, до самозбереження. З важливим надзавданням — вижити у цих складних і екстремальних умовах, щоб рятувати і допомагати іншим», — каже Галина Храпко.

Розповідями про свій досвід поїздок «Укрзалізницею» під час війни діляться у фільмі й зірки світового масштабу — британський актор Орландо Блум, експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, легенда українського та світового футболу Андрій Шевченко.  

Світовий показ «Потягу до життя» відбудеться в лютому-березні 2024 року.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Києві знімають короткометражку «Солдатик» про війну, скалічені душі та духовний зв’язок між рідними людьми. Дебютна стрічка Данила Дедкова за сценарієм Андрія Бабіка розповість про біль і цінності, які приносить і підсвічує війна.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY