detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
01.11.2023 16:33
Колишня маріупольська журналістка Анжеліка Новак повернулася з Росії до окупованого міста і працює на пропагандистському каналі «Мариуполь 24»
Колишня маріупольська журналістка Анжеліка Новак повернулася з Росії до окупованого міста і працює на пропагандистському каналі «Мариуполь 24»
Ексколеги Новак сказали в коментарі Інституту масової інформації, що та завжди мала проросійські погляди.

З Росії до окупованого Маріуполя повернулася колишня ведуча українського каналу МТБ («Маріупольське телебачення») Анжеліка Новак. Нині вона працює на російських окупантів на пропагандистському каналі «Мариуполь 24». Про це написав Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на повідомлення сайту 0629.com.ua.

За даними представниці ІМІ в Донецькій області, Новак народилась у російському місті Тюмень, протягом багатьох років працювала на МТБ як випускова редакторка, дикторка новин, репортерка та ведуча програми «Дорога к храму». ІМІ також зазначає, що раніше Новак була пов’язана з бізнесменом Юрієм Тернавським, який також пішов на співпрацю з окупантами. У 2021 році Новак вийшла заміж, переїхала до Тюмені та залишила журналістику.

У коментарі ІМІ колишні колеги Новак пригадали, що та завжди мала проросійські погляди.

«У Анжеліки завжди були проросійські погляди, на робочому столі стояв російський триколор та портрет Путіна. Оце я точно пам’ятаю», — розповів колишній колега Новак Володимир Громов.

Інша її колега, яка побажала залишитись анонімною, згадала, що через проросійські погляди Новак змусила її начитувати привітання з тодішнім 9 травня від Володимира Путіна. 

Зараз Новак працює на російському пропагандистському каналі «Мариуполь 24», повідомив маріупольський сайт 0629.com.ua. Нагадаємо, про те, що окупанти запустили цей канал, стало відомо у вересні 2022 року.

Читайте також: 

У жовтні 2022-го СБУ повідомила про підозру кореспондентці окупаційного каналу «Мариуполь 24» Ірині Єфремовій. Того ж місяця слідчі СБУ оголосили підозру пропагандистці каналу «Мариуполь 24» Ксенії Місюревич.

Крім цього, у тимчасово окупованому Маріуполі місцева журналістка Юлія Франжева погодилася на співпрацю з росіянами. Зараз вона редакторка сайту пропагандистського телеканалу «Мариуполь 24», а також працює із соцмережами.

Фото: 0629.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY